Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση της ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ σχετικά με το θέμα της δυσοσμίας στην πόλη της Κατερίνης

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, τις συνεντεύξεις και το θόρυβο που δημιουργήθηκε πρόσφατα και ευαισθητοποίησε ευλόγως την κοινωνία της περιοχής μας η επιχείρηση ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ συνεπής απολύτως με την καθημερινή παρουσία της στην κοινωνική ζωή του τόπου μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια...

οφείλει να τονίσει σε όλες τις κατευθύνσεις ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες και το ενδιαφέρον των πολιτών για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν όταν πρόκειται για ανεξέλεγκτη βιομηχανική εκμετάλλευση που λαμβάνει υπόψη μόνο την έννοια του κέρδους και όχι των κοινωνικών και οικολογικών υποχρεώσεών της.

Η δική μας εταιρεία λειτουργεί επί 60 πλέον έτη πάντοτε στην Πιερία και έχει καταστεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων στην Ελλάδα απασχολώντας πλέον των 400 ατόμων και παρέχοντας εισοδήματα άμεσα και έμμεσα σε πολύ περισσότερους συνεισφέροντας έτσι θετικά τόσο στην κοινωνική όσο και στην οικονομική ζωή του τόπου μας.

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά μας στα ζητήματα του περιβάλλοντος πάντοτε αλλά ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια που ο κύκλος εργασιών μας δημιουργεί νέες υποχρεώσεις περιβαλλοντικές οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες ότι έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ ώστε οι συνθήκες λειτουργίας της υπερσύγχρονης πλέον βιομηχανικής μας μονάδας που λειτουργεί στην περιοχή του Π. Κεραμιδίου να ανταποκρίνονται και να υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και να συμβάλλουν θετικά στην αποσυμφόρηση της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος που προκαλείται στην περιοχή από άλλους παράγοντες εκτός της επιχειρήσεώς μας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε ο νέος βιολογικός καθαρισμός και η δυνατότητα επεξεργασίας που έχει υπερβαίνει τις ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησής μας, μπορεί να επεξεργαστεί διπλάσιο όγκο εργασιών και είναι εμπλουτισμένος με μηχανολογικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει την πλήρη επεξεργασία των αποβλήτων και δημιουργεί ένα απολύτως καθαρό τελικό εκβαλλόμενο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των υποπροϊόντων (εντόσθια, πούπουλα, κεφάλια) η εταιρεία μας έχει προβεί προ μηνός σε εγκατάσταση σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας και μεταποίησης υποπροϊόντων (μονάδα rendering) την οποία κατασκεύασε και τοποθέτησε η κορυφαία εταιρεία του είδους στον κόσμο, η δανέζικη εταιρεία HAARSLEV. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της εκμετάλλευσης υπολειμμάτων σφαγείων ότι η δημιουργία όλων αυτών των υποπροϊόντων αφενός μεν δεν θα προκαλεί καμία περιβαλλοντική παρενέργεια και αφετέρου θα δημιουργεί γευστικές ζωοτροφές για κατοικίδια ζώα.

Με την δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού και την εγκατάσταση συστήματος rendering η εταιρεία μας ανταποκρίνεται κατά τον πλέον πειστικό τρόπο στις σύγχρονες τεχνολογικές απαιτήσεις λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων επεξεργασίας πουλερικών προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην ρυπαίνει και υποβαθμίζει τον περιβάλλοντα χώρο.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

Η δαιμονοποίηση της εταιρείας μας στα κοινωνικά δίκτυα, σε συνεντεύξεις τύπου και στο στόχαστρο ευαίσθητων οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι άδικη, αναληθής και ανακριβής, παραβλέπει όλες τις παραπάνω προσπάθειες και τη θέση της εταιρείας μας στο παραγωγικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, μας δυσφημεί και προσπαθεί κατά ακατανόητο τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στην επιχείρησή μας.

Φτάσανε στο σημείο για κάθε δυσοσμία στην πόλη να ενοχοποιείται η εταιρεία μας και μάλιστα μας αποδίδουν δυσοσμία ακόμα και σε ώρες που δεν λειτουργεί καμία μονάδα της επιχείρησής μας, ακόμα και σε περιοχές που φύσει και θέσει δεν μπορεί η δυσοσμία να προκαλείται από τη δική μας δραστηριότητα. Είμαστε στη διάθεση κάθε κρατικού φορέα και είμαστε πάντοτε πρόθυμοι για συνεργασία για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος αφορά ή προκαλείται από τη δική μας δραστηριότητα. Η ευαισθησία της εταιρείας μας είναι που την ώθησε σε τεράστια δαπάνη προστασίας του περιβάλλοντος με την ενσωμάτωση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων στην καθημερινή λειτουργία της βιομηχανικής μας μονάδος. Δεν θα διστάσουμε να δαπανήσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα έστω και ένας συμπολίτης μας να θεωρεί ότι εμείς υποβαθμίζουμε το περιβάλλον.


Κατερίνη 16-7-2021
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ