Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Έκκληση για ενότητα του λαού απέναντι στην επέλαση του νέου ναζισμού - Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Με τη νομοθετική ρύθμιση υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για μερίδα εργαζομένων, η οποία ψηφίστηκε στις 22/7/21 από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ανοίγει ο δρόμος για την επίσημη επιβολή καθεστώτος απαρτχάιντ στη χώρα μας.

Με τη ρύθμιση αυτή, γίνεται η αρχή για τον επίσημο διαχωρισμό των πολιτών της χώρας μας σε “καθαρούς” και “μιάσματα”, με τους δεύτερους να υποβάλλονται σε έναν πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εργασιακό και κοινωνικό αποκλεισμό, στερώντας τους ακόμα και τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης. Φαινομενικά, οι εμβολιασμένοι είναι οι ευνοημένοι αυτής της κατάστασης, μια που, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, μπορούν να απολαμβάνουν την ελευθερία τους. Στην πραγματικότητα, η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση είναι εναντίον όλων και όχι μόνο των ανεμβολίαστων. Από τη στιγμή που καταστρατηγούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, η όποια ελευθερία παρέχεται από το καθεστώς είναι μια ελευθερία υπό αίρεση, καθώς εξαρτάται από την απόλυτη συμμόρφωση του “ωφελούμενου” σε όποια εντολή δίνεται, όσο αυθαίρετη ή παράλογη κι αν είναι αυτή.

Το αυτεξούσιο του ανθρώπου, η αυτοδιάθεση του σώματός του, είναι το πλέον θεμελιώδες από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αναφαίρετο και αναπαλλοτρίωτο. Είναι αυτό που δίνει υπόσταση στην έννοια της “αξίας του ανθρώπου”, αυτό που εμποδίζει τον υποβιβασμό του ανθρώπου σε αντικείμενο ή εργαλείο στα χέρια ενός τρίτου. Όταν αυτό το δικαίωμα καταργείται για μια ομάδα, καταργείται για όλους! Οι “ελευθερίες” χορηγούνται ως “προνόμια” εάν και όποτε η εξουσία το αποφασίσει, σε όσους επιλέξει, με όποιο κριτήριο θέσει και για όσο διάστημα θέλει.

Η πολυδιαφημισμένη “ελευθερία” του covid pass σε πρώτη φάση περνάει μέσα από τη συνεχή αποδοχή κάθε επόμενου επαναληπτικού εμβολιασμού (ήδη σχεδιάζεται η 3η δόση από Σεπτέμβρη) και έπειτα ό,τι άλλο σκαρφιστούν τα “φωτεινά” μυαλά που μας κυβερνούν, για την “προστασία της δημόσιας υγείας” ή για όποιον άλλο “αόρατο εχθρό” αποφασίσουν ότι μας απειλεί.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έχει θέσει σε καθεστώς ομηρίας όσους δέχτηκαν – για τον οποιοδήποτε λόγο – να λάβουν την πειραματική ένεση ενάντια στον κορωνοϊό, επιχειρώντας να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης απέναντι σε αυτούς που είναι διστακτικοί, ή και αρνητικοί στο να εμβολιαστούν κατά της COVID. Ο στόχος δεν είναι μόνο, όπως παρουσιάζεται, ο καθολικός εμβολιασμός όλων. Ο εμβολιασμός, όπως και όλα τα “μέτρα” που λαμβάνονται με πρόσχημα την πανδημία, χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την εδραίωση ενός απολυταρχικού καθεστώτος ναζιστικού τύπου, το οποίο θα αποδειχθεί χειρότερο από το παλαιό ναζιστικό καθεστώς, για τον απλούστατο λόγο ότι διαθέτει πολύ πιο ισχυρά μέσα παρακολούθησης, ελέγχου και επιβολής της εξουσίας του πάνω στους ανθρώπους.

Κάνουμε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τον νομικό, ιατρικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας μας, έστω και την ύστατη στιγμή, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο κίνδυνος από την επερχόμενη επέλαση του νέου ναζισμού υπερβαίνει κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα.

Κάνουμε έκκληση στον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη σε όσους από τους παραπάνω φορείς αποδέχονται ή ανέχονται το κυβερνητικό “αφήγημα” που οδηγεί σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα. Να απορρίψει στην πράξη τις διχαστικές λογικές που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Ο διαχωρισμός δεν είναι ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, αλλά ανάμεσα σε σκλάβους και ελεύθερους ανθρώπους. Η ενότητα είναι η δύναμή μας. Είμαστε περισσότεροι, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ