Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Μετατρέπουν την χαρά των παιδιών σε θρήνο...

Σε 2-3 ημέρες από σήμερα το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Μία διαδικασία που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν ημέρα χαράς και δικαίωσης των κόπων μιας ολόκληρης ζωής για κάποια παιδιά θα είναι ημέρα θλίψης και θρήνου.

Με τα νέα αυταρχικά-ρατσιστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, απαιτούνται δύο ράπιντ τεστ με δικά τους έξοδα από τους φοιτητές για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους στις σχολές που θα περάσουν.

Κάποια παιδιά (και δεν είναι λίγα) δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν αυτά τα 80 ευρώ τον μήνα που χρειάζονται για να κάνουν ράπιντ τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο. Και δεν είναι μόνο 80 ευρώ, είναι πολλά περισσότερα τα χρήματα που απαιτούνται για μία οικογένεια να ξοδέψει για να μπορέσει να εργαστεί, να επιβιώσει. Μία οικογένεια με δύο παιδιά (ας μην πούμε για τους πολύτεκνους, εδώ θα γίνει σφαγή...) χρειάζεται αν δουλεύουν οι δύο γονείς και σπουδάζουν τα δύο παιδιά, 320 ευρώ τον μήνα μόνο για τεστ!

Πώς θα σπουδάσουν αυτά τα παιδιά; Πού θα βρουν τα χρήματα για ενοίκια, τροφή, μετακινήσεις και τώρα για ράπιντ τεστ; Κάποια παιδιά δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν. Δεν θα παν καν στις σχολές τους. Κάποια παιδιά θα δουν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται, την ζωή τους να καταστρέφεται.

Γιατί το διέταξε κάποιος Κικίλιας, κάποια Κεραμέως και κάποιος Μητσοτάκης...

* Φωτογραφία από Piyapong Saydaung από το Pixabay