Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Συγκέντρωση υγειονομικών υπαλλήλων στο παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης - Στο 30% περίπου οι υγειονομικοί της Κατερίνης που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Κατερίνης (πάρκο), υγειονομικοί του Νοσοκομείου που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" μίλησε ο κ. Πουλικίδης Κώστας υγειονομικός υπάλληλος (Δ.Π.) του Νοσοκομείου Κατερίνης.: «Από τους 400 περίπου εργαζομένους στο Νοσοκομείο Κατερίνης, έχουν βγει σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας οι 90, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι υπάλληλοι που έχουν βγει σε αναστολή αλλά δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στην ομάδα των υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την αναστολή τους. 

Περίπου δηλαδή ένα ποσοστό 25%-30% και μόνο για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. 

Από τον ψυχιατρικό τομέα οι εργαζόμενοι είναι περίπου 35 από τους 180. Ο ψυχιατρικός τομέας όπως και το νοσοκομείο Κατερίνης αντιμετώπιζε πρόβλημα στελέχωσης από πολύ νωρίτερα. Ο ξενώνας «Τερψιχόρη» στην Κονταριώτισσα έκλεισε τον Μάιο φέτος λόγο έλλειψης προσωπικού και φιλοξενούσε 12 ασθενείς που ενσωματώθηκαν σε άλλες δομές. Στο Νοσοκομείο Κατερίνης, τμήματα υπολειτουργούν, τμήματα έχουν μόνο έναν νοσηλευτή σε βάρδια. Η κατάσταση είναι τραγική, έχουν ανασταλεί οι άδειες, έχουν μαζευτεί πάρα πολλά ρεπό. Υπάρχει πρόβλημα με τα τακτικά χειρουργεία. Υπάρχουν συνάδελφοι μας εμβολιασμένοι που αντιδρούν και αυτοί στο μέτρο της αναστολής εργασίας και της υποχρεωτικότητας. Η κυβέρνηση θέλει να μας διαχωρίσει και να μας διχάσει. Είμαστε κατά οποιουδήποτε υποχρεωτικού μέτρου για όλους τους πολίτες, σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα είναι κάποιος άλλος.»

* Οι υγειονομικοί της Κατερίνης ετοιμάζουν περισσότερες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ θα συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ και για αυτό το σκοπό θα ναυλωθούν λεωφορεία για την μετακίνηση τους, αλλά και για την μετακίνηση πολλών ακόμα συμπολιτών μας από την Κατερίνη που αντιδρούν κατά του μέτρου της υποχρεωτικότητας.