Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Αποχαιρετώντας τη Μαρία Μποβολή

Απεβίωσε το πρωινό της Δευτέρας 20/9/2021 στην Αθήνα και κηδεύεται την Τετάρτη 22/9/2021 η κοινωνική λειτουργός της πόλης μας ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΒΟΛΗ (το γένος Βούβαρη).

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης στις 5 μ.μ. και όσοι συγγενείς και φίλοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της, παρακαλούνται να τη συνοδεύσουν στην τελετή.

Φεύγει από κοντά μας μία ακέραιη και υπερδραστήρια γυναίκα που τον καιρό της υπηρεσίας της και όχι μόνο,πονούσε κάθε οικογένεια σε δυσμένεια και ειδικά όσες είχαν παιδί με ειδικές ανάγκες. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Μέριμνας Παιδιού σε καιρούς δύσκολους όπου έδραζαν η καχυποψία και η επιφυλακτικότητα, πλέον του στιγματισμού οικογενειών και μερίδας της κοινωνίας.

Η κα Μαρία τους αγκάλιασε όλους, ξόδευε ώρες στα τηλέφωνα και σε κατ΄οίκον επισκέψεις και διέθετε χρόνο για τον καθένα ξεχωριστά. Τιμούσε τη φιλία των φίλων για τους οποίους επίσης διέθετε πολύτιμο χρόνο καθώς και προσήλωση αλλά και πίστη.

Έκανε μια πετυχημένη οικογένεια με τον σύζυγό της, συγχωρεμένο Ανδρέα Μποβολή και ευτύχησαν να δουν αποκατεστημένες τις δυο τους κόρες Ειρήνη και Ελεάννα.

Βραβεύτηκε τον Μάρτιο του 2012 για το έργο της από την Ένωση «Μαζί για το παιδί» και τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αξέχαστο Κωστή Στεφανόπουλο, για την αδιάκοπη προσφορά της στα παιδιά με αναπηρία και στους γονείς τους καθώς και στη ΜΕΡΙΜΝΑ από την ίδρυσή της.

Καλό της Παράδεισο και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της!

Ευγενία Κορτσάρη