Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Πρωτοφανής απόφαση. Απαγορεύουν σε ανεμβολίαστους αθλητές και παιδιά να πάρουν μέρος σε ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου του ΣΕΓΑΣ στην Καστοριά

ΣΕΓΑΣ και Δήμος Καστοριάς συνδιοργανώνουν τον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου Καστοριάς 2021 και των λαϊκών δρόμων 5 χλμ. και 10 χλμ. «RUN GREECE ΤΡΕΧΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» στην Καστοριά στις 3 Οκτωβρίου 2021.

Οι διοργανωτές, δίνουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ενώ αποκλείουν τους ανεμβολίαστους και δεν δέχονται ούτε προσκόμιση αρνητικού rapid test.

➤ Στην προκήρυξη των αγώνων αναφέρονται τα παρακάτω:

Για τους δρομείς: Σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ δρομείς που έχουν: ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού ή νοσήσει και έχει καταχωριστεί το θετικό αποτέλεσμα του ελέγχου από την Μονάδα Υγείας/ Διαγνωστικό Κέντρο/ Εργαστήριο /Κλιμάκιο στο οποίο έχουν διενεργήσει τον έλεγχο, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο εγγραφών.

Για τους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν την διοργάνωση: Όλο το ανθρώπινο δυναμικό που συμμετέχει υποστηρίζοντας την διοργάνωση θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού ή νοσήσει έως και 15 ημέρες πριν την απασχόλησή τους στις λειτουργίες της διοργάνωσης.

Συνέπεια όλων των παραπάνω ήταν δύο δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καστοριάς να μην ψηφίσουν τις πιστώσεις δαπανών και το θέμα να περάσει τελικά με πλειοψηφία. Μάλιστα στο πρακτικό της οικονομικής επιτροπής στην Διαύγεια, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τους την απόφαση:

Αικατερίνη Σπύρου: «Μειοψηφώ στην χρηματοδότηση του Run Greece, διότι θεωρώ τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων αθλητών και παιδιών απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και ρατσιστικό. Δεν μπορεί ο Δήμος Καστοριάς να χρηματοδοτεί εκδηλώσεις οι οποίες αποκλείουν υγιέστατους συμπολίτες μας. Η Δημοτική περιουσία ανήκει στο σύνολο των πολιτών και η ίση μεταχείριση είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη» 

Αθανάσιος Ευαγγέλου: Στο έκτακτο θέμα: «Εξειδίκευση πίστωσης δαπανών για τη συνδιοργάνωση ημιμαραθώνιου δρόμου Καστοριάς "Run Greece ψηφίζω ΟΧΙ με την επισήμανση: Διαφωνώ με την χρηματοδότηση μιας διοργάνωσης που "δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δρομείς θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID 19 ή έχοντες Πιστοποιητικό Νόσησης " σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής του Run Greece, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε δρομείς ανεμβολίαστους με επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού Test το οποίο θα οφείλει η πολιτεία να το παρέχει δωρεάν.»

Δείτε την απόφαση στην Διαύγεια: diavgeia.gov.gr
Δείτε την προκήρυξη στην σελίδα RunGreece του ΣΕΓΑΣ: www.run-greece.gr