Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊό να μην κολλήσουμε μόνο, και όλα θα πάνε καλά...

Είναι άξια σεβασμού η προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει τους πολίτες της από τον κορωνοϊό, και έχει ρίξει όλο το βάρος της σε αυτό το θέμα.

Τι μέτρα προστασίας, τι περιορισμούς σε μετακινήσεις και ελευθερίες, τι υγειονομικά πρωτόκολλα θέλεις. Ακόμα και παγουρίνια έδωσε στα σχολεία και μοίρασε κάτι καταπληκτικές μάσκες στα παιδιά. Και τέλος, δεν δίστασε να διώξει από την εργασία τους χιλιάδες ανθρώπους για να προστατέψει την δημόσια υγεία! Τώρα μάλιστα, θα παρακολουθεί και το τι γράφει ο καθένας και θα στέλνει στον εισαγγελέα όποιον έχει αντίθετη άποψη. Για όλα τα παραπάνω έχει επιστρατεύσει ειδικούς που μας ενημερώνουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, οποιαδήποτε στιγμή ανοίγουμε τις τηλεοράσεις, ακόμα και αν αλλάξουμε κανάλι, κάποιος ειδικός θα βρίσκεται σε κάποια άλλη εκπομπή να μας ενημερώσει! Έδωσε εκατομμύρια σε δημοσιογράφους εφημερίδων, καναλιών, ραδιοφώνων και διαδικτύου ώστε όπου να γυρίσεις το κεφάλι σου, την ματιά σου, να υπάρχει ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Επίσης ιδιωτικές εταιρίες και ιδιώτες σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους, θα ελέγχουν αν έχουμε εμβολιαστεί, αν έχουμε κάνει ράπιντ τεστ, αν έχουμε πιστοποιητικά, βοηθώντας και αυτές το τιτάνιο έργο της κυβέρνησης. Γενικά, θα μας ελέγχουν όλοι, παντού και όποτε χρειαστεί. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν φορείς του κορωνοϊού ανάμεσα μας και να διασπείρουν τον ιό ανεξέλεγκτα. Πρέπει να μπει μία τάξη!

Είπαμε, η κυβέρνηση δίνει το 200% για να μας προστατέψει και να μας κρατήσει ασφαλείς. Το δείχνουν οι πράξεις της και δεν θέλει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για αυτό και ούτε να ακούει οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη. Γιατί σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε, εκτός από την κυβέρνηση, τους ειδικούς και τους δημοσιογράφους, υπάρχουν και ευσυνείδητοι και πρόθυμοι πολίτες που όποια κενά θα προκύψουν στην ενημέρωση και την προστασία μας, θα αναλάβουν αυτοί να βοηθήσουν το έργο της. Θα μπορούν να ενημερώνουν και αυτοί τις διωκτικές αρχές για αντίθετες απόψεις που διαταράσσουν την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να μας προστατέψει από τον κορωνοϊό. Δεν είναι δυνατόν να κάνει τέτοια γιγαντιαία προσπάθεια η κυβέρνηση και να βρίσκονται ανεύθυνοι πολίτες και να την κατηγορούν ή να μην συμφωνούν μαζί της. Δεν γίνεται να ασχολούμαστε και κυρίως να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο εκτός αυτό του κορωνοϊού!

Γιατί αυτό που ενδιαφέρει πάνω από όλα αυτή την κυβέρνηση είναι να μην κολλήσουμε κορωνοϊό. Και αυτό φαίνεται από τα πεπραγμένα της στην διάρκεια αυτών των δύο ετών που έκανε την εμφάνιση του αυτός ο ιός.

Τώρα θα μπορούσαν να πουν κάποιοι, ότι υπάρχουν και άλλα θέματα όπως:

  • Κάηκαν 1,5 εκατομμύρια στρέμματα στην χώρα μας. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Γέμισε η χώρα με «παράτυπους-παράνομους» μετανάστες-πρόσφυγες και αλλοιώνεται ο πληθυσμός της πατρίδας μας, ισλαμοποιείται η Ελλάδα. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Τούρκοι ψαράδες και αλιευτικά ψαρεύουν στα νερά μας. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Ανεμογεννήτριες τοποθετούνται παντού και καταστρέφουν τα βουνά μας. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Οι πολίτες υποφέρουν οικονομικά και πεινούν. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Πουλιούνται αεροδρόμια, λιμάνια, εθνικές οδοί, χρυσωρυχεία, κ.α. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Κλείνουν λιγνιτικά εργοστάσια για να έχουμε πιο οικολογική ενέργεια και εισάγουμε ρεύμα από λιγνιτικά εργοστάσια του εξωτερικού. Το ρεύμα ακριβαίνει. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Καταρρέει δημογραφικά η χώρα. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Μαθητές-τριες στοιβάζονται σε αίθουσες κλουβιά. Η Παιδεία είναι δωρεάν μόνο για αυτούς που έχουν χρήματα. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Έχουμε το πιο αργό και ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.
  • Οι νέοι και οι νέες μας, την κάνουν στο εξωτερικό. Πρώτο θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι ο κορωνοϊός.

Ε, και; Η κυβέρνηση δίνει τον "Νυν υπέρ πάντων αγών" για να μην κολλήσουμε κορωνοϊό και θα κάθεται να ασχολείται με όσα κάποιοι πιστεύουν ότι είναι σημαντικά πράγματα; Όχι βέβαια!


* Το παρών κείμενο διακατέχεται από συναισθήματα, όπως χιούμορ, ειρωνεία, αλήθεια, απελπισία, κριτική και θλίψη. Ως τέτοιο θα θέλαμε να αντιμετωπιστεί από τους αναγνώστες του. Δεν έχει σκοπό να υποτιμήσει την πραγματικότητα, αλλά να την αναδείξει. Αν τα γραφόμενα μας προσδίδουν για κάποιους κάτι το διαφορετικό, δεν ήταν στις προθέσεις μας.