Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης: «Η Αντιπεριφέρεια δεν θέλει τον ποδηλατόδρομο»

Για το έργο του ποδηλατόδρομου στην Κατερίνη μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νταντάμης στην συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου (Ελίνα Διαμαντοπούλου-Olympousmera) και με αφορμή την τοποθέτηση του νωρίτερα ο κ. Νταντάμης δήλωσε τα παρακάτω: 

«Προφανώς δεν αρέσει στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας η μελέτη για τους ποδηλατόδρομους. Δεν θέλει τον ποδηλατόδρομο. Δεν θέλαμε να χάσουμε αυτό το έργο που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και είπαμε να το συνεχίσουμε εμείς. Η Αντιπεριφέρεια δεν βοηθάει. Στην ουσία μπλοκάρει το έργο, δεν εισηγείται θετικά. Αν είχε εισηγηθεί θετικά θα έφτανε και στο περιφερειακό συμβούλιο με θετική γνωμοδότηση και η αποκεντρωμένη θα γνωμοδοτούσε και αυτή θετικά. Ενώ έχουμε γνωματεύσει θετικά όλοι οι φορείς που ρωτηθήκαν, οι ντόπιοι επιστημονικοί και μη.»

Νωρίτερα στην τοποθέτηση του ο κ. Νταντάμης ανέφερε ότι την μελέτη για τους ποδηλατόδρομους την είχε ξεκινήσει ο κ. Χιονίδης αλλά είχε παγώσει. «Σε συνεννόηση με την αποκεντρωμένη προσπαθήσαμε να την ολοκληρώσουμε και τελικά την τελειώσαμε αυτή την μελέτη. Η ειρωνεία είναι ότι η μελέτη χρηματοδοτείται για την εφαρμογή και την κατασκευή της από την περιφέρεια. Τι σημαίνει αυτό; Τουλάχιστον ένα κεντρικό δίκτυο ποδηλατόδρομων θα ξεκινούσε από το τζαμί και θα κατέληγε στην υπογειοποίηση. Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα. Αυτό θα σήμαινε ανάπλαση όλων των δρόμων, πεζοδρομίων, φωτισμών, αποχέτευσης στις περιοχές που θα περνούσε ο ποδηλατόδρομος. Μετά θλίψεως μεγάλης το έργο θα απ ενταχθεί γιατί η αντιπεριφέρεια δεν μας βοηθάει καθόλου και με τις εισηγήσεις της που έχουν αρνητικό πρόσημο δυσκολεύουν την αποκεντρωμένη να πάρει απόφαση. Και ο ρόλος και ο λόγος της αντιπεριφέρειας είναι σημαντικός. Με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, με επικαιροποίηση αυτής της διοίκησης, το δημοτικό συμβούλιο με τους Δημάρχους του, αποφάσισαν να το κάνουν αυτό το έργο και αποφασίζουν άλλοι ερήμην ημών. Είμαι σαφής. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αποφασίζει τι θα κάνει στην πόλη του.»