Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Διακήρυξη 11.400 γιατρών από όλο τον κόσμο: "Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πολιτική των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

11.400 γιατροί και με την λίστα να μεγαλώνει διαρκώς υπογράφουν ένα κείμενο-διακήρυξη με το οποίο κατηγορούν κυβερνήσεις, «ειδικούς» και όσους είναι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ότι η πολιτική τους συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.


* Η διακήρυξη συντάχτηκε από γιατρούς και επιστήμονες κατά την Σύνοδο Κορυφής για τον Covid-19 στην Ρώμη φέτος τον Σεπτέμβρη.


➤ Το κείμενο-διακήρυξη των ιατρών-επιστημόνων:


Εμείς οι γιατροί του κόσμου, ενωμένοι και πιστοί στον Όρκο του Ιπποκράτη, αναγνωρίζοντας το επάγγελμα της ιατρικής όπως γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε σταυροδρόμι, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα εξής.

ΕΝΩ, είναι ύψιστη ευθύνη και καθήκον μας να διατηρήσουμε και να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα, την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής.

ΕΝΩ, υπάρχει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην ικανότητά μας να φροντίζουμε τους ασθενείς μας.

ΕΝΩ, οι υπεύθυνοι χάραξης δημόσιας πολιτικής επέλεξαν να επιβάλουν μια στρατηγική «ένα μέγεθος για όλους», με αποτέλεσμα την άσκοπη ασθένεια και τον θάνατο, αντί να υποστηρίζουν τις θεμελιώδεις έννοιες της εξατομικευμένης, εξατομικευμένης προσέγγισης της περίθαλψης των ασθενών, η οποία αποδεδειγμένα είναι ασφαλής και αποτελεσματικότερη.

ΕΝΩ, οι γιατροί και άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους σχετικά με την επιδημιολογία, την παθοφυσιολογία και τη φαρμακολογία, είναι συχνά πρώτοι για να εντοπίσουν νέες, δυνητικά σωτήρια θεραπείες.

ΕΝΩ, οι γιατροί αποθαρρύνονται ολοένα και περισσότερο από τη συμμετοχή σε ανοιχτό επαγγελματικό λόγο και την ανταλλαγή ιδεών για νέες και αναδυόμενες ασθένειες, όχι μόνο θέτοντας σε κίνδυνο την ουσία του ιατρικού επαγγέλματος, αλλά το πιο σημαντικό, πιο τραγικά, τη ζωή των ασθενών μας.

ΕΝΩ, χιλιάδες γιατροί εμποδίζονται να παρέχουν θεραπεία στους ασθενείς τους, ως αποτέλεσμα των εμποδίων που δημιουργούν τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθιστώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης ανίσχυρη να προστατεύσει τους ασθενείς τους ενάντια σε ασθένειες. Οι γιατροί συμβουλεύουν τώρα τους ασθενείς τους να πάνε απλά στο σπίτι (επιτρέποντας στον ιό να αναπαραχθεί) και να επιστρέψουν όταν επιδεινωθεί η ασθένειά τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες περιττούς θανάτους ασθενών, λόγω αποτυχίας θεραπείας.

ΕΝΩ, αυτό δεν είναι φάρμακο. Αυτό δεν είναι φροντίδα. Αυτές οι πολιτικές ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ:


ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ότι η σχέση γιατρού-ασθενούς πρέπει να αποκατασταθεί. Η καρδιά της ιατρικής είναι αυτή η σχέση, η οποία επιτρέπει στους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα τους ασθενείς τους και τις ασθένειές τους, να διαμορφώσουν θεραπείες που δίνουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, ενώ ο ασθενής είναι ενεργός συμμετέχων στη φροντίδα τους.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ότι πρέπει να τερματιστεί η πολιτική εισβολή στην πρακτική της ιατρικής και στη σχέση ιατρού/ασθενούς. Οι γιατροί και όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής χωρίς φόβο ανταπόδοσης, λογοκρισίας, συκοφαντίας ή πειθαρχικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης πιθανής απώλειας αδειών και προνομιακών νοσοκομείων, απώλειας ασφαλιστικών συμβολαίων και παρεμβολών κρατικών φορέων και οργανώσεις - οι οποίες μας εμποδίζουν περαιτέρω να φροντίζουμε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Περισσότερο από ποτέ, το δικαίωμα και η ικανότητα ανταλλαγής αντικειμενικών επιστημονικών ευρημάτων, τα οποία διευρύνουν την κατανόηση της ασθένειας, πρέπει να προστατεύονται.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, ότι οι γιατροί πρέπει να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν θεραπεία, τηρώντας την αρχή ΠΡΩΤΟ, ΜΗΝ βλάπτεις. Δεν επιτρέπεται στους γιατρούς να συνταγογραφούν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. Αυτοί οι περιορισμοί εξακολουθούν να προκαλούν περιττές ασθένειες και θάνατο. Τα δικαιώματα των ασθενών, αφού ενημερωθούν πλήρως για τους κινδύνους και τα οφέλη κάθε επιλογής, πρέπει να αποκατασταθούν για να λάβουν αυτές τις θεραπείες.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους γιατρούς του κόσμου και όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συμμετάσχουν σε αυτήν την ευγενή υπόθεση καθώς προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό στην ιατρική.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους επιστήμονες του κόσμου, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στη βιοϊατρική έρευνα και τηρούν τα υψηλότερα ηθικά και ηθικά πρότυπα, να επιμείνουν στην ικανότητά τους να διεξάγουν και να δημοσιεύουν αντικειμενική, εμπειρική έρευνα χωρίς φόβο αντιποίνων για την καριέρα, τη φήμη και τα μέσα διαβίωσής τους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ, να καλέσουμε τους ασθενείς, που πιστεύουν στη σημασία της σχέσης γιατρού-ασθενούς και στην ικανότητα να είναι ενεργά συμμετέχοντες στη φροντίδα τους, να απαιτούν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα βασισμένη στην επιστήμη.

ΣΕ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ, οι κάτωθι υπογράφουν την παρούσα Δήλωση την ημερομηνία που γράφτηκε για πρώτη φορά.


➤ Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο-διακήρυξη στα αγγλικά και να δείτε ποιοι γιατροί-επιστήμονες το υπογράφουν εδώ: doctorsandscientistsdeclaration.org

➤ Επίσης, μπορείτε να διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: globalcovidsummit.org

* Φωτογραφία από S K από το Pixabay