Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι...

Τεράστιος ο τζίρος που γίνεται στην πατρίδα μας με τα rapid test. Εκατομμύρια ευρώ τον μήνα πληρώνουν από την τσέπη τους Έλληνες και Ελληνίδες φορολογούμενοι...

Επειδή δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό της κυβέρνησης και των «ειδικών» των καναλιών και δεν εμβολιάστηκαν. Μεγάλες ουρές καθημερινά έξω από φαρμακεία και ιδιωτικά κέντρα για να κάνει ένα rapid test ο πολίτης πληρώνοντας το από την τσέπη του. Τα βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, δίπλα μας.

Έλληνας φορολογούμενος που πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές για την υγεία, ξεπαραδιάζεται καθημερινά και πληρώνει 5-10 ευρώ το τεστ. Οικογένειες πεινάνε. Πόσο κοστίζει η αγορά ενός rapid test; 50 λεπτά; 1 ευρώ; Ρωτάμε, δεν γνωρίζουμε. Πόσο είναι το καθαρό κέρδος; Ας βγει κάποιος υπεύθυνα από την κυβέρνηση, τους φαρμακοποιούς, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια να μας το πει.

Άμα είναι να συνεχιστεί αυτή τη κατάσταση, να μην ζητάει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές η κυβέρνηση από όσους πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid test. Όταν είναι να εισπράξει φόρους το κράτος δεν κάνει διαχωρισμό εμβολιασμένων με ανεμβολίαστους, ενώ όταν είναι για τα rapid test, διαχωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες!

Ο κορωνοϊός δημιουργεί πλέον δύο κοινωνικές τάξεις πολιτών. 

Αυτών που «θησαυρίζουν» από μάσκες, rapid και self test και αυτών που σπάνε... κουμπαράδες και τα κεφάλια τους ή δανείζονται για να βρουν χρήματα να κάνουν τα test, για να πάνε στις εργασίες τους ή για να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία και πανεπιστήμια. Οι δεύτεροι μέρα με την μέρα, βδομάδα με την βδομάδα, διαρκώς φτωχαίνουν και δεν νοιάζει κανέναν σε αυτή την έρμη πατρίδα, το πώς τα βγάζουν πέρα. Κανείς δεν μιλάει για αυτή την τεράστια αδικία, για αυτόν τον κοινωνικό διαχωρισμό και ρατσισμό! Πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικά όργανα, εθελοντικές ομάδες και συλλογικότητες, έχουν κλειστά στόματα και μάτια. 

Αν η κυβέρνηση νοιάζεται πραγματικά για την υγεία των πολιτών της, θα τους έδινε τα τεστ δωρεάν ή τουλάχιστον στην τιμή αγοράς τους. Όταν όμως τους λέει κάντε το εμβόλιο για να μην πληρώνετε τα τεστ, αυτό λέγεται εκβιασμός! «Επιδοτεί» φαρμακεία και ιδιωτικά κέντρα και τα παίρνει από τους πολίτες της, από πολίτες που δεν έχουν χρήματα. Αυτό λέγεται έλλειψη συμπόνιας, απανθρωπιά! Πατάει πάνω στον πόνο και την ανάγκη του πολίτη.

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay