Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης ο οργανισμός "Ecepaa" από το Βέλγιο, ο οποίος είναι και συντονιστής του προγράμματος, ο οργανισμός "Fundacion Red Incola" από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο "Università Degli Studi Di Milano-Bicocca" από την Ιταλία, το σχολικό συγκρότημα "Agrupamento de Escolas de Silves" από την Πορτογαλία, ο οργανισμός "The Autokreacja Foundation" από την Πολωνία και η σχολική μονάδα "I.I.S Laeng Meucci" από την Ιταλία.
Το πρόγραμμα συνδέει την εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες με την υγεία των μαθητών και έχει ως σκοπό να προτείνει εργαλεία και τρόπους για την επίτευξη μια καλής πνευματικής και φυσικής κατάστασης μέσω των σχολικών μανάδων.
Η παραπάνω δια ζώσης συνάντηση, μετά από αρκετές τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εταίρων στο προηγούμενο διάστημα, είχε ως σκοπό τον ακριβή καθαρισμό των στόχων του προγράμματος και την διασαφήνιση τους σε όλους τους εταίρους, την κατανομή συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων μεταξύ τους, τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας, την παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος του προγράμματος, καθώς και τις επιλογές διάχυσης των αποτελεσμάτων.
Η Ελληνική ομάδα σε πρώτη φάση ανέλαβε την δημιουργία σχετικής ιστοσελίδας στο πλαίσιο της διάχυσης και διάδοσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος (way-project.eu) καθώς και την προβολή του προγράμματος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (https://www.facebook.com/erasmus.ka2.way.project) . Παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διάχυσης των αποτελεσμάτων για όλη τη διάρκεια του προγράμματος με σαφής οδηγίες προς όλους τους εταίρους και σχεδίασε το νέο logo του προγράμματος.
Τέλος, αποφασίστηκε ο χρόνος μηνιαίων τηλεδιασκέψεων για την εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος καθώς και η επόμενη συνάντηση στην Πολωνία μερί τα τέλη Φεβρουαρίου 2020.