Κατά την Αγρυπνία, μαζί με την Ιερά Εικόνα Παναγίας Πορταΐτισσας, αντιγράφου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητρίου, τέθηκε σε προσκύνηση και το Ιερό Λείψανο του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου (Καλλίδη), Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης και Ηρακλείας, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πολιούχου.
Στην Ιερά Αγρυπνία, κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςκ. Γεώργιος, τον οποίο πλαισίωσαν ιερείς και διάκονοι από τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.
Κατά την Αγρυπνία έψαλαν πολυμελείς χοροί μελών του Συλλόγου «Φιλαθωνίτες», αποφοίτων-φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους,υπό τη διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου Δημητρίου Μανούση.
Κατά τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία διακόνησαν Ιερόπαιδες, μέλη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχαν πολλά μέλη και τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, είτε όσοι σπουδάζουν ή εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, είτε όσοι μετέβησαν από την Κατερίνη στον Ιερό Ναό του Πολιούχου με ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο.
Πριν την απόλυση της Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του εορτασμού της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου μέσα στην προεόρτια περίοδο της μνήμης του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Τόνισε, ακόμη, τον σύνδεσμο που υφίσταται μεταξύ του εορταζομένου Αγίου και της Πιερίας, καθώς ο Άγιος γεννήθηκε το 1844 στο Χρυσάμπελο (Κούμβαο) της επαρχίας Ηρακλείας της Ανατολικής Θράκης, Από εκεί πολλοί συγχωριανοί και συγγενείς του μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκαν στον Κορινό Πιερίας. Εκεί μέχρι σήμερα τον τιμούν στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κορινού, όπου υπάρχει Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στη μνήμη του. Επίσης, υφίσταται ο δραστήριος «Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμπαγιωτών Κορινού ‘’Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης’’».
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή του, επικαλέστηκε τη Χάρη του Θεού διά πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου της Πορταϊτίσσης και των εορταζομένων Αγίων και έδωσε τις ευχές του για την επερχόμενη πανήγυρη του Ιερού Ναού.
Τη λειτουργική τάξη επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Πολιούχου, Αρχιμ. Δαμασκηνός Πέτικας, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους Πρωτοπρ. Γεώργιο Θεοδωρή και Πρωτοπρ. Νικόλαο Χαμαμτζόγλου.
Η λατρευτική αυτή σύναξη εντάχθηκε ασφαλώς στις προεόρτιες εκδηλώσεις προς τιμή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Επιπλέον, αποτέλεσε, για όλο το εκκλησίασμα και ιδιαίτερα τους νέους που διακόνησαν ή εκκλησιάστηκαν, μια ακόμη ευλογημένη ευκαιρία μετοχής στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στην προσευχή ενώπιον ιερών Εικόνων και Λειψάνων Αγίων της Πίστεως.