Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Πιερικός - Ξάνθη με μείον 50% και αφορμή για αρκετές σκέψεις...

Πρεμιέρα αύριο στην Κατερίνη για τον Πιερικό στην Super League 2 με αντίπαλο την ομάδα της Ξάνθης.

Δυστυχώς όμως τον αγώνα (όπως και όλους τους αγώνες) και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο χάντμπολ, κ.α., δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι φίλαθλοι της Κατερίνης και της Πιερίας. Με τα γνωστά πλέον αυταρχικής προελεύσεως μέτρα, είσοδο στα γήπεδα δικαιούνται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί. Γιατί όπως είναι γνωστό (σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους "ειδικούς" της), κορονωιό δεν κολλάς στα σούπερ μάρκετ και στα λεωφορεία, αλλά κολλάς σε ανοικτά γήπεδα! Βέβαια στα ελληνικά γήπεδα κινδυνεύεις πιο πολύ να τυφλωθείς από το θέαμα που βλέπεις παρά να κολλήσεις κορονωιό...

Φταίει μόνο η κυβέρνηση που απαγορεύεται στους πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν να πάνε στα γήπεδα; Όχι. Φυσικά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο για όσα τραγελαφικά και παρανοϊκά συμβαίνουν με τα "μέτρα" για τον κορονωιό και στα ελληνικά γήπεδα. Φταίνε και οι ομάδες (οι διοικήσεις τους τουλάχιστον), που δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τον διαχωρισμό των πολιτών στα «μαγαζιά» τους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους φιλάθλους και δέχτηκαν να παίξουν τον ρόλο του «δεσμοφύλακα» και να ελέγχουν στις εισόδους πιστοποιητικά όπως έκαναν παλαιότερα οι ΝΑΖΙ στους Εβραίους. Μπορούσαν να πουν όχι. Δεν το είπαν. Ας γευτούν τώρα λοιπόν τα επίχειρα των πράξεων τους και ας αρκεστούν σε 50% λιγότερους φιλάθλους στους αγώνες τους, την περίοδο μάλιστα που το «προϊόν» που πουλάνε δεν είναι και το καλύτερο, κάτι που το διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια με τα ολοένα και περισσότερα άδεια γήπεδα στην πατρίδα μας.

Αν σύσσωμη η κοινωνία δεν αντιδράει, δεν λέει όχι και σκύβει συνεχώς το κεφάλι, πάντα θα βρίσκεται μία κυβέρνηση που μπορεί τώρα να λέγεται ΝΔ και αργότερα κάτι άλλο, να επιβάλλει αυταρχικά μέτρα είτε υγειονομικής προέλευσης, είτε να έχουν να κάνουν με εργασιακά, ασφαλιστικά ή κοινωνικά θέματα.

Δεν υπάρχει ούτε εμβολιασμένος πολίτης, ούτε ανεμβολίαστος. Μόνο άνθρωποι! Η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη, να μην τρώει τα παραμύθια των πολιτικών και να είναι "μπετόν αρμέ" σε κάθε "λιγούρη" πολιτικό που θα θελήσει να τσαλαπατήσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της.

Όταν τα καταλάβουν όλα αυτά οι πολίτες, τότε θα υπάρξει μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Διαφορετικά οι αλυσίδες που το σύστημα τους φόρεσε θα τους συντροφεύουν για μία ζωή...