Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Ένας κινηματογράφος ελεύθερος για ελεύθερους ανθρώπους...

Ένας κινηματογράφος που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους πελάτες του, πιστεύει στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το δείχνει με πράξεις.

Ένας κινηματογράφος που σε κάνει να αισθάνεσαι υπερηφάνεια για την ανθρωπιά του και σου δίνει το δικαίωμα να ελπίζεις σε ένα καλύτερο μέλλον.

Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε τα ίδια λόγια για τους κινηματογράφους στην Ελλάδα, αλλά και άλλες επιχειρήσεις. Δυστυχώς δεν μπορούμε. Βλέπετε αυτός ο κινηματογράφος δεν βρίσκεται στην πατρίδα μας, αλλά στην Ουαλία...

➤ Η ανακοίνωση του κινηματογράφου που ειλικρινά μας συγκίνησε:

Αγαπητοί πελάτες. Ως ανεξάρτητη επιχείρηση, ΔΕΝ θα εφαρμόσουμε τα παράλογα και περιττά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονωιό εδώ στο Swansea της Ουαλίας καθώς είναι παράνομα, και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα μας και κάνουν διακρίσεις εναντίον όσων ασκούν το δικαίωμά τους για σωματική αυτονομία. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονωιό δεν δίνουν ελευθερία, την αφαιρούν.

1. Σεβόμαστε το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα σας (Άρθρο 12). Δεν έχουμε καμία δουλειά να εξακριβώσουμε εάν είστε εμβολιασμένοι ή όχι. Αυτό είναι αδιάφορο και δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα σας στη κουλτούρα (Άρθρο 27)

2. Σας εμπιστευόμαστε ως υπεύθυνους πελάτες να μείνετε σπίτι εάν αισθάνεστε άρρωστοι (Άρθρο 1)

3. Δεν θα προχωρήσουμε σε διαχωρισμούς σύμφωνα με την ηλικία, γένος, χρώμα, αναπηρία, θρήσκευμα ή προσωπικές Ιατρικές επιλογές (Άρθρο 2)

4. Θα αντιμετωπίσουμε όλους τους πελάτες μας το ίδιο και όχι σαν πιθανούς κινδύνους μετάδοσης του ιού (Άρθρα 2 και 5)

5. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον προς τέρψη της πελατείας μας. (Άρθρα 20, 24 και 27)


➤ Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τα άρθρα 18 και 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα:

ΑΡΘΡΟ 1

'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

ΑΡΘΡΟ 2

Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.

ΑΡΘΡΟ 5

Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.

ΑΡΘΡΟ 12

Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.

ΑΡΘΡΟ 18

 Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών.

ΑΡΘΡΟ 19

Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.

ΑΡΘΡΟ 20

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα και για ειρηνικούς σκοπούς.

2. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε ορισμένο σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 24

Καθένας έχει το δικαίωμα στην ανάπαυση, σε ελεύθερο χρόνο, και ιδιαίτερα, σε λογικό περιορισμό του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές.

ΑΡΘΡΟ 27

1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.

2. Καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του.