Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας Σερβίας Φώτιος: «Σήμερα γίνεται η μεγαλύτερη μάχη για την ελευθερία του ανθρώπου»

Για τα "ψηφιακά πάσα" και τα πιστοποιητικά "ελευθερίας" (εμβολιασμού) μίλησε ο Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας Σερβίας Φώτιος.

➤ Διαβάστε σε μια πρόχειρη μετάφραση τι είπε, καθώς και τα σχετικά βίντεο:

«Αδέρφια μου, σήμερα στον κόσμο η μεγαλύτερη μάχη που γίνεται είναι για την ελευθερία του ανθρώπου. Σε όλες τις ηπείρους, στην Αυστραλία, στον Καναδά, τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στην περιοχή μας στα Βαλκάνια, η ελεύθερα σκεπτόμενη Ευρώπη αγωνίζεται κατά του αποκαλούμενου «ψηφιακού στρατοπέδου κράτησης» που επιβάλλεται σε όλη την οικουμένη.

Μέχρι τώρα οι άνθρωποι πάλευαν να ζήσουν στις περιοχές τους και στις χώρες τους ελεύθερα μα σήμερα είναι αναγκαίο να παλέψουν παγκόσμια για την ελευθερία τους γιατί αν τα πάντα κλείσουν και μας βάλουν σε αυτά τα «ψηφιακά στρατόπεδα», κανείς δεν θα μπορέσει να πάει πουθενά σε κανέναν. Άνθρωποι από την Αμερική δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και το αντίστροφο. Δεν θα μπορούμε να επισκεπτόμαστε όποιον θέλουμε, παιδιά δεν θα μπορούν να δουν τους γονείς τους, οι γονείς δεν θα μπορούν να επισκεφτούν τα παιδιά τους. Θα μας κλείσουν σε γκέτο, σε ψηφιακές φυλακές.

Αυτή την στιγμή μία μεγάλη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο. Ίσως δεν έχουμε καταλάβει όλη την εικόνα αυτών που γίνονται, άλλα άμα κοιτάξουμε καλύτερα θα συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς αυτό το «διαβατήριο» δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε. Ένα υγιές άτομο δεν θα μπορεί να πάει πουθενά, δηλαδή ένα υγιές άτομο αποτελεί πρόβλημα για τους υπόλοιπους. Πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι λένε ότι πρόκειται για μια νέα μορφή κινέζικου κομμουνισμού, ενός ψηφιακού που μας επιβάλλεται με την βία. Αρκετοί δεν το καταλαβαίνουν. Για αυτό πρέπει να ανακτήσουμε την πνευματική μας συνείδηση για να παλέψουμε για την ελευθερία, όχι μόνο στις χώρες μας αλλά παντού σε όλο τον κόσμο. 

Μεγάλα μυαλά στην εκκλησία και αλλού ξεσηκώνονται και αντιστέκονται σε όλα αυτά. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και δεν θέλει να ζει σε στρατόπεδα. Αυτό το στρατόπεδο είναι διαφορετικό. Είναι διακριτικό, είναι άυλο και τα σύνορα του, τα ηλεκτροφόρα καλώδια του δεν διακρίνονται εύκολα, αλλά υπάρχουν. Δεν μπορείς να πας πουθενά. Μόνο οι εκλεκτοί και οι υπάκουοι στους «άρχοντες» αυτού του κόσμου θα μπορούν. Για αυτό πρέπει να δούμε αυτή την παγίδα και να παλέψουμε. 

Η εκκλησία μας πάντα αγωνιζόταν για την ελευθερία του ανθρώπου που είναι κατ΄ εικόνα Θεού. Πρέπει να ακούσουμε τα καλύτερα μυαλά της εποχής μας και αυτούς που μιλάνε για αυτό το φαινόμενο. Κάποιοι θα φυλακίζονται μέσα στα ίδια τα σπίτια τους χωρίς να τους επιτρέπονται να πηγαίνουν από το ένα δωμάτιο στο άλλο και θα μας το παρουσιάσουν ως την καλύτερη λύση. Για αυτό πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτές τις πονηριές και να παλέψουμε όλοι μαζί. Η εκκλησία να βρίσκεται σε εγρήγορση και να προσεύχεται και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και όλοι μαζί να μην τα δεχτούμε αυτά. Γιατί αν τα δεχτούμε θα γίνουμε σκλάβοι χωρίς να το καταλάβουμε. 

Για αυτό σκεπτικιστές και μεγάλα μυαλά σε όλο τον κόσμο μας καλούν να αντισταθούμε και να παλέψουμε με αξιοπρέπεια. Δεν θέλουμε αναρχία, θέλουμε την ελευθερία μας και θα παλέψουμε για αυτήν ο καθένας με τον τρόπο του. Θεού θέλοντος θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας και εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί Σέρβοι θα παραμείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι όπου και αν βρισκόμαστε. 

Πάνω από όλα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό και τον Άγιο Σάββα (Ο Άγιος Σάββας, γνωστός ως Διαφωτιστής, ήταν Σέρβος πρίγκιπας και Ορθόδοξος μοναχός, ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος της αυτοκέφαλης Σερβικής Εκκλησίας, θεμελιωτής της σερβικής νομοθεσίας και διπλωμάτης) και όλους τους άγιους μας που μας προσέχουν από τους ουρανούς. Εμείς που ζούμε στην γη πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι των αγίων προγόνων μας όπως ο Πατριάρχης μας Παύλος συνηθίζει να λέει»