Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Τι τραγούδι να σου πω; Μα για το εμβόλιο φυσικά!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και η google με το "google assistant" στην υπηρεσία των εμβολίων κατά του κορονωιού και μάλιστα για τα παιδιά. Το "google assistant" είναι ένα πρόγραμμα που έχουν όλα σχεδόν τα νέας τεχνολογίας κινητά (smartphones), στο οποίο μιλάς και κάνει διάφορα πράγματα όπως να σου μιλάει (αμφίδρομη συνομιλία), να σου βρίσκει διάφορες σελίδες στο ίντερνετ, κ.α.

Απλά πατάς το εικονίδιο με το μικρόφωνο και μιλάς, μετά αναλαμβάνει το πρόγραμμα. Σε κάποια κινητά μόνο με την φωνή μπορεί να ενεργοποιηθεί ο "βοηθός".

Στο θέμα μας: Αν πεις στα αγγλικά "sing me a song", δηλαδή πες μου ένα τραγούδι, μην περιμένεις να ακούσεις τα στρουμφάκια ή τους U2. Θα ακούσεις το "τραγούδι του εμβολίου"!!! Θα ακούσεις για το πόσο καλό είναι το εμβόλιο που θα σου χτίσει την ανοσία και έτσι θα ξαναπάρεις πίσω ότι σου έχει λείψει τα τελευταία δύο χρόνια (κάτι μας θυμίζει αυτό, α... την Ελευθερία που υπόσχεται σε κάθε διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός και αυτή ποτέ δεν έρχεται, όσες φορές και αν εμβολιαστείς!) και θα ακούσεις για τους "υπερήρωες" επιστήμονες όπως λέει το τραγούδι, που με μάσκες και γάντια εργάστηκαν μέρα και νύχτα και σε χρόνο ρεκόρ βρήκαν τον τρόπο να μας σώσουν!

* Το "google assistant" το χρησιμοποιούν κυρίως τα παιδιά και το έχουν σαν παιχνίδι. Αυτό διέκρινε και η google και έφτιαξε ένα παιδικό τραγούδι για το εμβόλιο, ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στα παιδιά, να τους "κοινωνήσει" την ιδέα του εμβολιασμού για τον κορονωιό και να κάνει στα παιδιά πιο οικείο τον εμβολιασμό. 

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι το εξής: Είναι δουλειά της google ή οποιαδήποτε άλλης ιδιωτικής εταιρείας, να «υποδύεται» έστω και με αυτό τον τρόπο τον ρόλο του γονιού; Γιατί το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών δεν είναι ούτε δικιά της αρμοδιότητα, ούτε κανενός άλλου, αλλά αποκλειστικά και μόνο των ίδιων των γονιών...

➤Μια πρόχειρη μετάφραση του τραγουδιού της google για το εμβόλιο:

«Ας πανηγυρίσουμε που έχουμε το εμβόλιο,
που θα μας βοηθήσει να σπάσουμε την ρουτίνα.

Θα μας βοηθήσει να χτίσουμε τις ανοσίες μας,
και θα διαφυλάξει τις κοινότητες μας.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και ένα σημαντικό βήμα
προς τα εμπρός για να σφίξουμε τα χέρια ξανά,
και να επισκεφτούμε μέρη που έχουμε μήνες να πάμε.

Προστατεύουν εμάς και όλο τον κόσμο μαζί.

Οι επιστήμονες εργάστηκαν μέρα και νύχτα,
και σε χρόνο ρεκόρ βρήκαν τον τρόπο,
όπως οι υπερήρωες με μάσκες και γάντια.

Μας βοήθησαν να επιστρέψουμε σε αυτά που αγαπάμε.»