Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Τι θυμηθήκαμε τώρα...

18 Δεκεμβρίου 2019:
Βοτανικός κήπος θα γίνει το πάρκο Κατερίνης και θα αποκτήσουμε πανεπιστήμιο γεωπονίας.

Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: «Έτσι κάποια στιγμή (σταδιακά) το πάρκο θα γίνει βοτανικός κήπος και θα έχουμε στην Κατερίνη πανεπιστήμιο γεωπονίας. Ήταν στο πρόγραμμα μας.»

13 Ιανουαρίου 2023: Ούτε βοτανικό κήπο είδαμε, ούτε και πανεπιστήμιο γεωπονίας μέχρι σήμερα. Και διαβάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του Δημάρχου μας, δεν είδαμε να γίνονται (μέχρι στιγμής) και τα εξής:

  • Θεσπίζουμε την «πράσινη γειτονιά» και προχωρούμε σε μείωση δημοτικών τελών για εκείνες τις γειτονιές που θα επιτύχουν μείωση των οργανικών σκουπιδιών και αύξηση ανακυκλώσιμων όλων των υπόλοιπων υλικών.
  • Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας και κοίτη ποταμού Πέλεκα σημεία αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης. Προχωρούμε σε ήπιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Τοποθετούμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και περιπάτου. Προχωρούμε σε δενδροφύτευση στην περιοχή του Πέλεκα.
  • Ενημέρωση, προτροπή και κίνητρο σε ιδιοκτήτες πολυκατοικιών, κυρίως στο κέντρο της πόλης, μέσω επιδοτήσεων, για τη δημιουργία Πράσινης Ταράτσας.
  • Άμεσα προχωρούμε στην τμηματική ανακατασκευή της κεντρικής οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου μετατρέποντάς την σε ασφαλή και λειτουργικό πεζόδρομο που θα αναδείξει και το εξαιρετικό εμπορικό κέντρο της Κατερίνης.
  • Πεζοδρόμηση της οδού Νοσοκομείου από τη Μπίνου έως και την 7ης Μεραρχίας και σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
  • Αναπαλαίωση - αξιοποίηση παλαιών σφαγείων.

Όλα τα παραπάνω και πάρα πολλά ακόμα περιέχονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Εκκίνηση» του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και μπορείτε να τα ξαναθυμηθείτε με μια επίσκεψη σας στην σελίδα: https://koukodimos.gr/ και στην ενότητα: «Το πρόγραμμα μας».

Βέβαια έχουμε κάποιους μήνες μπροστά μας για να ολοκληρωθεί η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, επίσης ο κορονωιός επέφερε σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας (αν και οι Δήμοι από ότι γνωρίζουμε έχουν χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα), και ίσως κάποιες από τις παραπάνω προεκλογικές εξαγγελίες να υλοποιηθούν. Δεν λέμε ότι δεν θα γίνουν, λέμε απλά ότι δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

«Ταμείο» για την σημερινή δημοτική αρχή θα γίνει στο τέλος της θητείας της, όπως και πρέπει να γίνεται. Θα ξαναδιαβάσουμε τότε το πρόγραμμα της και θα δούμε τι έγινε και τι όχι. Ευχή μας για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας, να έχουν υλοποιηθεί αν όχι όλα, τα περισσότερα από όσα μας υποσχέθηκε ο σημερινός Δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Οφείλουμε όμως να πούμε, ότι κάποιο μεγάλο έργο στην Κατερίνη μέχρι στιγμής από την σημερινή δημοτική αρχή δεν έχουμε δει. Ένα έργο που θα προσθέσει ταυτότητα και «υπεραξία» στην πόλη μας. Το να μεταφέρεις τα ΚΕΠ σε άλλο κτίριο, το να βάλεις κάποια παιχνίδια στο πάρκο ή να φτιάξεις κάποιες παιδικές χαρές δεν είναι έργα πνοής, ούτε να ρίξεις σήμερα λίγο άσφαλτο εδώ και εκεί. Τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεγάλο έργο; Ένας λειτουργικός ποδηλατόδρομος από την μία άκρη της πόλης μέχρι την άλλη π.χ., ένα νέο σύγχρονο αθλητικό κέντρο, έναν πολιτιστικό πολυχώρο ίσως, την ανακατασκευή των δρόμων της πόλης που μοιάζει σαν βομβαρδισμένη από τις συνεχόμενες "παρεμβάσεις" για φυσικό αέριο, ΟΤΕ κ.α., την αναβάθμιση του ποταμού Λεύκος (Πέλεκας) και την ένταξη του στον κοινωνικό ιστό της πόλης, και πολλά άλλα. Αυτά ναι μπορείς να τα πεις μεγάλα έργα. Και τα έργα είναι μεγάλα όταν γίνονται και παραδίδονται στον πολίτη και όχι όταν απλά γίνονται μελέτες και εξαγγελίες.

*Φωτογραφία από Santiago Endara από το Pixabay