Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Αναγκαιότητα αντίδρασης των ελεύθερων συνειδήσεων

Κωνσταντίνος Αλ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Πρόεδρος Αποστράτων Χαλκιδικής
Νέα Μουδανιά 9-1-2023

Ανάγκη εξέγερσης ελεύθερων συνειδήσεων ως δύναμη ανατροπής της σημερινής στασιμότητας.

Είδαμε να χάνουμε εκατομμύρια ευρώ στο ΜΤΣ.

Είδαμε να μην υπάρχει καμιά ουσιαστική πρόοδος σε κομβικά σημεία επιδιώξεων μας για τα οποία είχε δεσμευτεί ΑΠΟ ΠΡΙΝ η κυβέρνηση.

Είδαμε να μας αγνοούν στρατιωτικοί κλάδοι και να αποφασίζουν μόνοι τους για ίδιον συμφέρον τους.

Είδαμε να αποτυγχάνουμε (στην Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, στην φορολόγηση των αναδρομικών, στην επιστροφή των αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων, στην κατάργηση νόμων κ.λπ.) που είχαν δεσμευθεί οι κυβερνώντες.

Είδαμε να γίνονται όλα τα Πανελλήνια συνέδρια με πάντα ΑΠΟΥΣΑ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.

Είδαμε ότι ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να συναντήσουμε κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες.

Είδαμε στις κινητοποιήσεις να ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ η οργάνωση, ο σχεδιασμός, η έμπνευση, η συμμετοχή, όλα δηλαδή τα αναγκαία στοιχεία της επιτυχίας.

Είδαμε να αποτελεί ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ του ΔΣ της ΠΟΑΣΑ να ψηφίσει ΜΟΝΟ ΑΘΗΝΑΙΟ πρόεδρο και Γραμματέα (λες και οι Πρόεδροι κ Γραμματείς των Επιμελητηρίων, των Δήμων, των Κοινοτήτων, των Ξενοδόχων, εκατοντάδων Ενώσεων που δεν το εφαρμόζουν είναι αφελείς).

Είδαμε τώρα να μειώνεται κατά 50 % το ΒΟΕ των αποστράτων.

Είδαμε (όσοι διατελέσαμε μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΣΑ) ότι τα στερεότυπα, οι προκαταλήψεις τα κατεστημένα να κυριαρχούν κ ιδέες, εύκολα να χαρακτηρίζονται ως ανατρεπτικές και μη υλοποιήσιμες (π.χ. στέγη, η εφημερίδα, οι διαφημίσεις, η υγεία και τόσα άλλα).

Κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα και έτσι αποδεχόμαστε και επιταχύνουμε με πράξεις ή με παραλείψεις τις εξελίξεις σε βάρος μας.

Σαλίγκαρο κινούμαστε και δηλώνουν ευχαριστημένοι!!!

Η παρουσία της ντροπής είναι καλό σημάδι, ελπίδας, ανάκαμψης, αυτοελέγχου, αλλαγής, εξυγίανσης, η ΜΗ ντροπή είναι σημάδι παρακμής και έκπτωσης.

Η έλλειψη αυτοκριτικής καθιστά τους ανθρώπους υπερόπτες, ματαιόδοξους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, εμποδίζει τη σύναψη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, διαιωνίζει εσφαλμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις, οδηγώντας σε αποτυχία τις επαγγελματικές και προσωπικές επιλογές.

Και το χειρότερο;

Το χειρότερο είναι η σιωπή… των ταγών, των ηγητόρων, των εκπροσώπων, που η θέση τους η λειτουργία τους είναι να παρεμβαίνουν και να τεκμαίρουν τα όσα γίνονται.

Σπανίζουν τολμηροί λόγοι, ιδέες, ευφυΐα, ζήλος, πάθος για πρόοδο, απουσιάζουν δράσεις και πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν συνθήκες που προάγουν, απουσιάζει η έμπνευση για να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη.

Θεσμική αναπηρία; αναπηρία των ηγετών; προσωπικοί εγωισμοί; Βολέματα; έλλειψη γενναιοδωρίας; δειλίες της καθημερινότητας; όλα μαζί συνεισφέρουν σε μια μορφή πνευματικής τυφλότητας νοητικής αδράνειας και καθήλωσης που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κλάδου μας.

Είναι αναγκαία η αφύπνιση, μία γνήσια και αναγεννησιακή οργή και ορμή με την συνδρομή όλων μας αλλά και όλων των υγειών δυνάμεων και έχουμε βαριά ευθύνη για το ναυάγιο των στόχων και επιδιώξεων μας, πλην της δημιουργίας συνδέσμων.

Ότι απόμεινε από δυνάμεις που νοιάζονται ακόμη για αυτόν τον χώρο οφείλουν να ξυπνήσουν και να συμμετάσχουν.

Συνάδελφοι!!!

Ακόμη και αυτοί που αμφισβητούν εκ των προτέρων τους ισχυρισμούς μου, τους καλώ να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει πρόβλημα προόδου, υπάρχει στέρημα στην εξέλιξη, υπάρχει πρόβλημα προόδου. Αν δεν προχωρούμε οπισθοχωρούμε!

Σας καλώ να αντιδράσουμε! Να ζητήσουμε τον λόγο ευθύνης! Να διεκδικήσουμε ενημέρωση! Να μάθουμε γιατί! Να μάθουμε αν γίνεται ότι πρέπει! Να χρεωθεί ο καθένας την ευθύνη του! Να αναδειχθούν αυτά που πρέπει να αλλάξουν!!!

Όποιος δεν αντιδρά!!! δεν καταγγέλλει!!! έχει ευθύνη!!!

Το χρωστάμε στην ΠΟΑΣΑ, το χρωστάμε στους Αποστράτους συναδέλφους και στην οικογένειές που εκπροσωπούμε, στην Αστυνομία στην Πυροσβεστική στο Λιμενικό.

Νέα Μουδανιά 9-1-2023
Κωνσταντίνος Αλ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Πρόεδρος Αποστράτων Χαλκιδικής