Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Να διώξουμε τον φόβο από την ζωή μας...

Από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου η εφορία της κυβέρνησης της ΝΔ θα αρχίσει να βεβαιώνει πρόστιμα 100 ευρώ σε όποιον πολίτη, άντρα ή γυναίκα άνω των 60 ετών δεν έχει εμβολιαστεί.

Τα πρόστιμα θα βεβαιωθούν σε όσους Έλληνες πολίτες κάνουν φορολογική δήλωση και έχουν ΑΦΜ. Σε αυτούς τους πολίτες που μία ολόκληρη ζωή πληρώνουν φόρους επί φόρων και συντηρούν αυτό το κράτος που τώρα για το ευχαριστώ τους τιμωρεί με το έτσι θέλω. Και θα την πληρώσουν κυρίως τα φτωχαδάκια, οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 300-400, οι άνεργοι και όσοι ακόμα και μετά τα 60 τους παλεύουν στην βιοπάλη για ένα μεροκάματο.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που να συνηγορεί για την επιβολή οποιουδήποτε προστίμου σε νομοταγείς και συνεπείς πολίτες φορολογούμενους που μέχρι τα 60 τους δεν χρωστούσαν πουθενά, και ξαφνικά με το έτσι θέλω θα έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Γιατί δεν είναι μόνο το πρόστιμο των 100 ευρώ (200 αν είναι ζευγάρι), είναι το χαράτσι των ράπιντ τεστ (άλλη μία οικονομική επιβάρυνση που ξεπερνάει τα 100 ευρώ τον μήνα), είναι η ανεργία, η ακρίβεια, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ο ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα ακόμα που απλόχερα η κυβέρνηση της ΝΔ και χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό, χωρίς τύψεις, έχει επιβάλλει στους πολίτες.

Και τα πρόστιμα επιβάλλονται από ανθρώπους που δεν έχουν πεινάσει ποτέ στην ζωή τους, και έχουν εξασφαλίσει με 1-2 θητείες στην βουλή και το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών τους. Πώς θα καταλάβει ο χορτασμένος την πείνα του φτωχού; Μπορεί; Με τίποτα!

Και όλα αυτά τα πολιτικά κόμματα που μας κουνούν το δάχτυλο και πατάνε πάνω στην αξιοπρέπεια μας, τα έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Και αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις ένα σημαντικό ποσοστό των συμπατριωτών μας συνεχίζει να στηρίζει! Και τα πολιτικά κόμματα που χρόνια τώρα κυβερνούν, εξαθλιώνοντας την ελληνική κοινωνία (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.) θα βρουν τον τρόπο να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στην εξουσία, είτε λέγοντας ψέμματα, είτε βρίσκοντάς τα μεταξύ τους, και ο φουκαράς ο Έλληνας θα προσπαθεί να επιβιώσει τρώγοντας από τα σκουπίδια των λαϊκών αγορών!

Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει το μένος των πολιτικών κομμάτων εξουσίας απέναντι στον ελληνικό λαό. Αν δεχτούμε την δικαιολογία της προστασίας από τον κορονωιό, αύριο θα υπάρχει η δικαιολογία της τρομοκρατίας, μεθαύριο της κλιματική κρίσης και πάει λέγοντας. Και η θηλιά θα σφίγγει όλο και περισσότερο στον λαιμό του Έλληνα και της Ελληνίδας, μέχρι να μην του μείνει καθόλου οξυγόνο ν' αναπνεύσει!

Και σήμερα μπορεί στο στόχαστρο να έχουν μπει οι ανεμβολίαστοι, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι! Θα είναι τα παιδιά μας, οι γείτονες μας, οι φίλοι μας, απλά και μόνο γιατί δεν θα συμμορφώνονται στα κάθε λογής εφευρήματα των κυβερνήσεων, των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών και των συμφερόντων τους.

Ενότητα, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Τα ξεχάσαμε, έγιναν ξένες ιδέες προς εμάς και κλειστήκαμε στο καβούκι μας αδιαφορώντας για ότι συμβαίνει γύρω μας. Να ξαναγίνουμε άνθρωποι είναι το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να διεκδικήσουμε! Να διώξουμε τον φόβο από την ζωή μας. Και κυρίως να μην ξεχάσουμε. Να μην ξεχάσουμε όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα και όλα όσα έχουν προηγηθεί. «Όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται τον λαό, υπάρχει ελευθερία.» (Τόμας Τζέφερσον, Αμερικάνος πρόεδρος)