Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Τώρα αυτή την λες νεολαία;

Φθορές σε περιουσίες πολιτών έκαναν πριν από λίγη ώρα (10:00 μ.μ.), άγνωστοι «νέοι» στα "Ευαγγελικά" στην Κατερίνη.

Μια ομάδα 6-8 νέων παιδιών αγνώστων, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την ησυχία -που τελικά διατάραξαν- τρέχοντας και φωνάζοντας χτύπησαν κάδους σκουπιδιών που είχαν βγάλει πολίτες στα πεζοδρόμια τους και τους έριξαν στον δρόμο. Χτύπησαν και κάδους ανακύκλωσης. Κάποιοι από τους κάδους έσπασαν, με τους πολίτες να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για να τους φτιάξουν ή να πάρουν καινούργιους, εξαιτίας του... «ενθουσιασμού» αυτών των νέων παιδιών. Κάποιοι πολίτες βγήκαν έξω ακούγοντας την φασαρία, αλλά οι νέοι είχαν φύγει τρέχοντας μέσα στο σκοτάδι.

Πριν από καιρό, πάλι κάποια άλλα νεαρά άτομα με ποδήλατα αυτή τη φορά, κλωτσούσαν και έσπαγαν καθρέφτες από σταθμευμένα αυτοκίνητα...

Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνομία σε κάθε γωνιά και γειτονιά της πόλης (και ούτε πρέπει να αποτελεί φόβητρο η αστυνομία για τους νέους μας) και αυτό το εκμεταλλεύονται κάποιοι για να ξεσπάσουν ή να διοχετεύσουν την συσσωρευμένη «ενέργεια» τους στις περιουσίες πολιτών που δεν φταίνε σε τίποτα και αναγκάζονται μετά από το υστέρημα τους να πληρώνουν τις ζημιές.

Μακάρι το ίδιο «πάθος» αλλά με την καλή έννοια να το έδειχναν αυτοί οι νέοι και σε προβλήματα που αφορούν το επαγγελματικό τους μέλλον, την εκπαίδευση τους ή σε κοινωνικά και εθνικά θέματα της πατρίδας μας.

Τότε θα είχαμε μία πολύ καλύτερη κοινωνία για όλους...

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay