Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

"Φωναχτές σκέψεις"... (22/2/2022)

Από σήμερα ξεκινάμε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ", μία στήλη με σχολιασμό της επικαιρότητας, τόσο της πόλης μας, όσο και πανελλαδικά αλλά και με αναφορές στις διεθνείς εξελίξεις.

* Πρόκειται για μια αποτύπωση στο «χαρτί» της ιστοσελίδας μας, σκέψεων, προβληματισμών, σχολιασμού, κριτικής, άποψης,  χιούμορ, με λίγα λόγια ότι μας κάνει εντύπωση και προκαλεί το ενδιαφέρον μας. Είναι η δικιά μας ματιά στην επικαιρότητα αλλά και σε χρόνια προβλήματα της κοινωνίας μας. Αυτό δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι έχουμε δίκαιο σε ότι γράφουμε. Η οπτική του καθενός μας εξαρτάται από τα προσωπικά μας βιώματα και την αντίληψη των πραγμάτων γύρω μας. Δεν βλέπουν τα πράγματα με το ίδιο σκεπτικό ένας πλούσιος με έναν φτωχό, ένας 18αρης με έναν 50αρη, ένας εργένης με έναν οικογενειάρχη με παιδιά, ένας δημόσιος υπάλληλος με έναν άνεργο, και πάει λέγοντας... Φυσικά η κριτική σας σε αυτά που γράφουμε είναι πάντα ευπρόσδεκτη και την αποζητούμε, όπως και την αντίθετη άποψη.

Πάμε λοιπόν! Αλλά λίγο χαλαρά για πρώτη φορά...

➤ Με μάσκα ή χωρίς μάσκα; Ιδού η απορία! Πλάκα έχουν οι φωτογραφίες που βλέπουμε τελευταία από κοπές βασιλόπιτας στην πόλη μας. Στην μια φωτογραφία είναι όλοι μαζί γύρω από την βασιλόπιτα φορώντας μάσκα, στην επόμενη φωτογραφία πάλι όλοι μαζί χωρίς όμως μάσκα. Η πλάκα είναι ότι δεν το κρύβουν και δημοσιεύουν οι "ενδιαφερόμενοι" και τις δύο φωτογραφίες. Μήπως για να κάνουμε συγκρίσεις; Ας αποφασίσουν λοιπόν αν θα φοράνε μάσκα ή όχι. Εμάς δεν μας νοιάζει...

➤ Το έργο πίσω από τους πολιτικούς. Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά δεν πειράζει. Πάνε οι πολιτικοί μας (πάντα για Κατερίνη μιλάμε), και φωτογραφίζονται κατά ομάδες μπροστά από κάποιο έργο. Χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις πιο είναι το έργο που έχει γίνει. Δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα. Είναι όλοι τους στην σειρά, ο ένας δίπλα από τον άλλο λες και είναι ομάδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου και προσπαθούμε με δυσκολία να καταλάβουμε τι είναι αυτό το περίφημο έργο για το οποίο έσπευσαν όλοι τους να φωτογραφηθούν!

➤ Θα κάνουμε κυρώσεις στην... Ρωσία. Ναι, δεν κάνουμε πλάκα! Ένας μετά τον άλλο υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της κυβέρνησης μας λένε ότι συντάσσονται με τις κυρώσεις που ετοιμάζει Ε.Ε. και ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανίας. Και το λένε με στόμφο και με σοβαρότητα, λες και είμαστε κάποια υπερδύναμη και απέναντι μας έχουμε κάποιο μικρό κρατίδιο. Μάλλον θα έχουν στο νου τους να μην ξαναστείλουν... τσίπουρο στη Ρωσία.

➤ «Είναι κίνδυνος για την κοινωνία». Αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή χθες ο υπουργός Υγείας κ. Πλέυρης. Το να μην εμβολιαστεί κάποιος θέτει αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό του σε κίνδυνο. Τελεία και παύλα! Όλοι κολλάνε τον ιό, όλοι τον μεταδίδουν. Αυτό είναι δεδομένο και το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Γνωστοί μας τριπλοεμβολιασμένοι, έχουν κολλήσει άλλοι πιο ήπια, άλλοι με περισσότερα συμπτώματα. Στα φαρμακεία που πάμε για τεστ, βλέπουμε συνεχώς θετικά τεστ σε εμβολιασμένους. Με 20.000 "κρούσματα" κάθε μέρα, την στιγμή που οι ανεμβολίαστοι είναι αποκλεισμένοι από όλες τις δημόσιες-κοινωνικές-αθλητικές δραστηριότητες, ποιους αφορούν αυτά τα κρούσματα; Ας μην γελιόμαστε λοιπόν. Το εμβόλιο έχει αποδειχτεί ότι δεν περιορίζει την μετάδοση του ιού, αλλά μόνο τις συνέπειες του. Το ότι κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία και την κοινωνία, αλλά μόνο για τον εαυτό του. Και είναι κατακριτέο να βγαίνει ο υπουργός Υγείας και να στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους. Μόνο κακό έργο προσφέρει, διατηρεί τον διχασμό ανάμεσα στους πολίτες που πιστεύουν τα λεγόμενα του και βγάζει προς τα έξω μία κακία και μία εκδικητικότητα απέναντι σε συμπολίτες μας που δεν είναι ούτε εγκληματίες ούτε άνθρωποι Β΄ κατηγορίας.

➤ Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Πάλι ο υπουργός Υγείας στην επικαιρότητα. Ιδιώτες ιατροί θα χειρουργούν τα απογεύματα σε δημόσια νοσοκομεία επί πληρωμή. «Με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς, ενώ παράλληλα το προσωπικό του ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία θα αυξήσουν τα έσοδά τους.» Πότε επιτέλους σε αυτή τη χώρα, αυτός που θα αυξήσει τα έσοδα του θα είναι ο πολίτης; Εμείς ξέρουμε ότι δημόσιο νοσοκομείο σημαίνει ότι πάω και κάνω μία ιατρική πράξη και το κόστος το καλύπτει η ασφάλεια μου που χρυσοπληρώνω σχεδόν από την μέρα που γεννήθηκα. Τώρα θα πηγαίνω π.χ. στο Νοσοκομείο Κατερίνης και θα πληρώνω για να εγχειριστώ; Και αν δεν έχω χρήματα που δεν έχω, τι θα κάνω; Θα περιμένω πότε θα δεήσει το νοσοκομείο να με εγχειρήσει; Θα προλάβω ή θα με ψάχνουν στην Αγία Αικατερίνη; Αντί λοιπόν να ενισχύσει την δημόσια υγεία το κράτος με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών και να τους αποζημιώνει αναλόγως, ζητάει πάλι από εμένα που δεν έχω, να βάλω το χέρι μου βαθιά στην τσέπη για να βρω χρήματα. Αυτό δεν λέγεται μεταρρύθμιση, αλλά... απορρύθμιση με οδυνηρά αποτελέσματα για τους μη έχοντες. Δηλαδή για εμένα και για εσένα...

-----------------------------------------------

Τα λέμε "φωναχτά" την επόμενη φορά...