Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Δελτίο τύπου Συνδικάτου Μετάλλου Κ. Μακεδονίας για τις απολύσεις στην IDECO Βέροιας

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλει τη νέα απόλυση εργαζόμενου στην εταιρεία IDECO Αργύρης Παπαδόπουλος ΑΒΕ, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η 4ωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο, απαιτώντας την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενης που είχε συμβεί μόλις την προηγούμενη μέρα! Η συνάδελφος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, απολύθηκε επειδή βγήκε μπροστά ώστε να μην περάσει η απαίτηση της εργοδοσίας για επέκταση του ωραρίου των εργαζόμενων της επιχείρησης.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, καθώς την ώρα της στάσης εργασίας, ο εργοδότης με φωνές και απειλές, καλούσε τους εργαζόμενους να μπουν για δουλειά ενώ παρούσα ήταν και η αστυνομία!!

Είναι φανερό ότι οι επιχειρηματίες, έχοντας αποθρασυνθεί πλήρως από τους αντεργατικούς νόμους τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλουν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Να ξεμπερδεύουν με κάθε πρωτοπόρο εργάτη που δε δέχεται να καταπατώνται ακόμη και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα του.

Δεν πρόκειται να τους περάσει! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους τις επιχείρησης να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο τους και να απαιτήσουν την ανάκληση των απολύσεων. Καλούμε τα σωματεία του νομού, του κλάδου να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις εκδικητικές απολύσεις και να σταματήσει την προσπάθεια επέκτασης του ωραρίου!

ΤΟ ΔΣ