Τριάντα ταινίες διεκδίκησαν τα βραβεία. Σε αυτές συγκαταλέγονται 24 ταινίες μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ, 2 animation και 2 πειραματικές. Ανάμεσα στις βραβευμένες ταινίες και ταινία Brutalia: Ημέρες εργασίας του Μανώλη Μαυρή, που απέσπασε το Χρυσό Διόνυσο και βραβεύτηκε στην εβδομάδα Κριτικής στις Κάννες.
Στις ταινίες σημαντικό κομμάτι της θεματικής τους καταλαμβάνουν η εξερεύνηση της σεξουαλικότητας, η απεικόνιση αλληγορικών μητριαρχικών μοντέλων εξουσίας, η στάση των γυναικών απέναντι σε κακοποιητικούς άντρες και ο σεξισμός. Ταυτόχρονα θίγονται ζητήματα όπως το bullying, η καθημερινότητα και η ψυχολογία των influencers, ο εθισμός στα κοινωνικά δίκτυα και η εύθραυστη ισορροπία μεταξύ του είναι και του φαίνεσθαι στην ψηφιακή εποχή. Επίσης, για άλλη μια φορά πηγή έμπνευσης για τους μικρομηκάδες* αποτελούν η θρησκοληψία και η μισαλλοδοξία, η μετανάστευση, οι προβληματικές οικογενειακές σχέσεις και ο χωρισμός.
Στις προβολές τηρούνται όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
* Ορισμός που χρησιμοποιείται στη Δράμα για αυτούς που λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Πρόκειται για σύνθετη λέξη από το επίθετο "μικρός" και το ουσιαστικό "μήκος".