Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ελλάδα, η 51 πολιτεία των ΗΠΑ... (15/5/2022)

Διαβάστε τις σκέψεις μας και μετά πείτε μας αν διαφωνείτε ή όχι με τον τίτλο του άρθρου...

Μία τεράστια αμερικάνικη βάση η Ελλάδα. Από Έβρο μέχρι Κρήτη, στα πελάγη μας και στους ουρανούς, οι Αμερικάνοι είναι παντού. Και δεν αρκούνται μόνο στις βάσεις, τις διευκολύνσεις, τα προνόμια, κ.α. Έχουν αναλάβει και την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής (Εξωτερική πολιτική η Ελλάδα; Ωραίο αστείο...). Κάναμε για τα μάτια των Αμερικάνων, συμμάχους τους κλέφτες της ιστορίας, τους σκοπιανούς. Μας έκαναν εχθρούς με τους Ρώσους, ένα από τα λίγα ορθόδοξα πραγματικά χριστιανικά κράτη στον κόσμο. Μας αποξενώνουν από παραδοσιακούς φίλους και συμμάχους, όπως π.χ. η Σερβία, η Συρία, η Αρμενία (τι έκανε η Ελλάδα στην εισβολή των Αζέρων-Τούρκων;).

Και εκεί που θα περίμενε κάποιος ότι μετά από όλα αυτά που τους δώσαμε απλόχερα, θα παίρναμε κάτι, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αγκομαχούμε να πάρουμε κάποια οπλικά συστήματα και όταν μετά από κόπους και βάσανα τα καταφέρνουμε, τα χρυσοπληρώνουμε και από πάνω. Για τα μάτια του κόσμου μας παραχωρούν μερικά παροπλισμένα οχήματα που τα είχαν για ανακύκλωση και εμείς πανηγυρίζουμε!

Στήριξη στις απειλές και τους εκβιασμούς των Τούρκων; Καμία! Μόνο ίσες αποστάσεις και βρείτε τα, μας λένε.

Μας έσυραν στο άρμα τους κατά των «κακών» Ρώσων, κόψαμε κάθε σχέση μαζί τους, γίναμε χωρίς να μας έχουν κάνει τίποτα οι Ρώσοι, εχθροί τους και πλέον πολεμικός στόχος τους και είμαστε από τις χώρες που βιώνουν πιο έντονα και δραματικά τις συνέπειες του πολέμου.

Είμαστε ή δεν είμαστε η 51 πολιτεία των ΗΠΑ;