Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Πανδαισία χάντμπολ την Κυριακή 14/5/2023 στην Κατερίνη (Φωτορεπορτάζ)

Την τιμητική του είχε την Κυριακή 14/5/2023 το χάντμπολ στην Κατερίνη.

Τρεις αγώνες των ακαδημιών του Αρχέλαου Κατερίνης με αντίπαλο τον Φέρωνα Βέροιας, φιλοξένησε το Β΄ ΔΑΚ για την τελευταία αγωνιστική του ηλικιακού πρωταθλήματος χάντμπολ της κεντρικής Μακεδονίας.

Την αυλαία άνοιξαν τα μικρότερα τμήματα του Αρχέλαου Κατερίνης, τα μίνι, με τους Παμπαίδες Β΄ να παίρνουν την σκυτάλη σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και με ένα γκολ διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων. Στον τελευταίο αγώνα οι Παμπαίδες Α΄ αφού τα έδωσαν όλα στο 1ο ημίχρονο, τα βρήκαν δύσκολα στο 2ο ημίχρονο απέναντι στους παίκτες του Φέρωνα που δίκαια κατέκτησε την νίκη.

Πόλεις του χάντμπολ η Κατερίνη και η Βέροια. Δικαιώνουν απόλυτα τον τίτλο που τους έχει δοθεί! Μια πικρία ή καλύτερα ζήλια, υπάρχει στους ανθρώπους που ασχολούνται με το χάντμπολ στην Κατερίνη, βλέποντας την στήριξη που έχει το χάντμπολ στη γειτονική Βέροια, όπου οι υποδομές και τα γήπεδα περισσεύουν σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Όπως και η απορία για το πώς είναι δυνατόν ένα ομαδικό άθλημα που έχει φέρει τις τόσες διακρίσεις στην Κατερίνη και την Πιερία να μην τυγχάνει από τους τοπικούς φορείς και τους "άρχοντες" μας, της ανάλογης προσοχής και προβολής.

Το χάντμπολ στην Κατερίνη δικαιούται το δικό του σπίτι! Ένα χαντμπολικό γήπεδο με τις κατάλληλες και πιο σύγχρονες υποδομές για να στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες των εκατοντάδων παιδιών, που ασχολούνται με το άθλημα της χειροσφαίρισης.

Η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε αγωνιστικά για το χάντμπολ της Κατερίνης, αφήνοντας ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία του Αρχέλαου Κατερίνης στα πρωταθλήματα Ανδρών, Παίδων, Παμπαίδων Α΄, Παμπαίδων Β΄, αλλά και στην ελπιδοφόρα εμφάνιση των μικρότερων αθλητών του συλλόγου.

Μετά από πολλά χρόνια το άθλημα του χάντμπολ στην πόλη μας, επανακάμπτει δυναμικά, με οδηγό το ένδοξο παρελθόν του Αρχέλαου Κατερίνης και με γερά θεμέλια τις ακαδημίες του, δημιουργεί προσδοκίες για περισσότερες επιτυχίες!

Απλά θέλει και λίγη βοήθεια από τους φορείς της πόλης μας και είναι βέβαιο ότι θα μεγαλουργήσει ξανά και όλη η Ελλάδα θα μιλάει πάλι για την ομάδα χάντμπολ εκεί στους πρόποδες του Ολύμπου που θα αφήσει εποχή!