Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Μήπως ξεχάσατε κάποιους;

Διαβάζοντας ξανά και ξανά το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, αλλά και άλλων φορέων της πόλης μας για την εργατική Πρωτομαγιά, περιμέναμε να δούμε κάποια αναφορά σε ένα θέμα που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους πανελλαδικά και εκατοντάδες στην πόλη μας.

Διαβάσαμε για την "αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην... Ουκρανία!", διαβάσαμε για ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., αλλά μία αναφορά στους 7.500 υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και 9 μήνες περίπου, δεν είδαμε!!!

➤ Δεν είναι εργαζόμενοι οι υγειονομικοί; Δεν έχουν δικαιώματα; Δεν δικαιούνται ασφάλεια και προστασία; Πώς ζούνε 9 μήνες τώρα αυτοί και οι οικογένειες τους;

Σε κάποιο σημείο στο ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, υπάρχει αναφορά για την "άμεση κάλυψη των κενών στο σύστημα υγείας". Τα "κενά" αυτά δεν είναι κάτι το αόριστο ή αόρατο. Τα "κενά" αυτά είναι άνθρωποι που έδωσαν το είναι τους για όλους εμάς και το ευχαριστώ της κυβέρνησης ήταν να τους βάλει σε αναστολή εργασίας, στην πείνα, στην ανέχεια. Τα "κενά" αυτά κρύβουν από πίσω τους ανθρώπινα δράματα και έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι οι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας, είναι 7.500 συνάνθρωποι μας!!!

Καμία αναφορά ούτε από την ΑΔΕΔΥ Πιερίας, ούτε και από το ΠΑΜΕ στα δελτία τύπου τους:

Το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης: https://pierikialithia.blogspot.com/2022/05/2022.html
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Πιερίας: https://pierikialithia.blogspot.com/2022/04/1-2022_29.html
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: https://pierikialithia.blogspot.com/2022/04/2022_22.html

Ξαναρωτάμε, μήπως ξεχάσατε κάποιους;