Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

"Επιτέλους έπαιξαν και αθλήθηκαν!" - Σχολικοί αγώνες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Χειροσφαίριση - Χάντμπολ)

Μετά από τρία χρόνια το 2ο αθλητικό κέντρο της Κατερίνης (Β' ΔΑΚ) υποδέχτηκε ξανά εκατοντάδες μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων της πόλης μας σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού!

Οι μαθητές-τριες τις επόμενες ημέρες από εκατοντάδες θα γίνουν χιλιάδες, αφού ακολουθούν και τα επόμενα αθλήματα. Η χαρά των παιδιών απερίγραπτη, αφού από την μία ξεφορτώθηκαν έστω για λίγο τις μάσκες (για ποιο λόγο ακόμα τις φορούν;) και από την άλλη βρέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι ο αθλητισμός. Αθλητισμός και παιδιά πάνε μαζί, ο αθλητισμός είναι ζωή και δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν ποτέ στην πατρίδα μας. Και όχι μόνο τώρα πρόσφατα με τον κορονοϊό που δεν απείλησε στην πραγματικότητα ποτέ τα παιδιά και το "κλείδωμα" του αθλητισμού μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς "ανόητο" μέτρο, αφού τελικά δημιούργησε περισσότερα προβλήματα στερώντας από τα παιδιά πολύτιμα εφόδια από την ανάπτυξη τους, εφόδια όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. Άγνωστος ο αριθμός των παιδιών που στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής σταμάτησαν να αθλούνται, να συναναστρέφονται με συνομήλικα τους παιδιά και να υποχρεώνονται να "ζουν" μέσα σε τέσσερα ντουβάρια με μόνη συντροφιά τους ένα κινητό, την τηλεόραση και μια παιχνιδομηχανή. Άγνωστος επίσης ο αριθμός των παιδιών που στο πιο κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης του ταλέντου τους σε κάποιο άθλημα είτε σταμάτησαν είτε έχασαν πολύτιμο έδαφος, επειδή το αποφάσισαν οι κυβερνώντες. 

Τα κακώς κείμενα στον αθλητισμό της πατρίδας μας δεν είναι τωρινά όπως είπαμε. Ο αθλητισμός δεν βοηθήθηκε από τις κυβερνήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πόσο μάλιστα τώρα. Στις περισσότερες πόλεις και κυρίως της επαρχίας, έχουμε ακόμα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις από την... χούντα! Γήπεδα σαπίζουν, οι επιχορηγήσεις έχουν είτε κοπεί είτε περιοριστεί στο ελάχιστο και οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουν γίνει επαίτες προσπαθώντας να βρουν χρήματα και αθλητικό εξοπλισμό. Παρακαλάνε βουλευτές, δημάρχους και αντιδημάρχους, επιχειρηματίες, μήπως και μπορέσουν να σώσουν ότι σώζεται. Και αυτός που επιβαρύνεται πάντα είναι ο γονιός που πρέπει από την μία να ανταπεξέλθει στην σκληρή και άδικη φορολογία του κράτους και από την άλλη να μεριμνήσει ώστε το παιδί του να έχει την κατάλληλη μόρφωση που τα σχολεία μας δεν προσφέρουν και να μπορέσει να το στείλει σε κάποιο άθλημα.

Για αυτό λοιπόν η σημερινή μέρα πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντική γιατί τα παιδιά "γνωρίστηκαν" ξανά με τον αθλητισμό και ίσως κάποια από αυτά, αύριο-μεθαύριο πάνε σε κάποιο αθλητικό σύλλογο να ασχοληθούν με το άθλημα που τους άρεσε και οι υπεύθυνοι γυμναστές τους μιλήσανε για αυτό και για τα οφέλη γενικότερα του αθλητισμού.

Σήμερα ήταν η ημέρα της χειροσφαίρισης (χάντμπολ) και οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το άθλημα από την κ. Μάγδα Χοτοκουρίδου (πρώην διεθνής αθλήτρια και νυν ομοσπονδιακή προπονήτρια), προπονήτρια των ακαδημιών χειροσφαίρισης του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης. Έμαθαν πως παίζεται και τους κανόνες του αθλήματος και αγωνίστηκαν μαζί με συνομήλικούς τους όχι για την πρώτη θέση, αλλά για την χαρά της συμμετοχής και της άθλησης.