Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Εορτή του Προφήτη Ηλία στον Αιμιλιανό Γρεβενών προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" βρέθηκε σήμερα στο ορεινό χωριό του Αιμιλιανού Γρεβενών, στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, όπου τελέστηκε  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών, έδωσε το παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Αθανάσιος Φωλίνας.

* Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ, κατάγεται από το Λιτόχωρο Πιερίας.

➤ Μιλώντας στους πιστούς ο Μητροπολίτης Γρεβενών, μεταξύ άλλων είπε τα παρακάτω: «Ο απόστολος Παύλος μας προτρέπει να πάρουμε σαν υπόδειγμα στην ζωή μας τους προφήτες που υπέμειναν τις κακουχίες και μακροθύμησαν. Μακροθυμία σημαίνει μεγαλοψυχία, συγχώρεση, αρχοντιά ψυχής, υπομονές και αντοχή. Αυτός μας λέει σήμερα ο Προφήτης Ηλίας. Δυστυχώς σήμερα όλοι μας κατεχόμαστε από μία πνευματική μιζέρια. Εμείς με τις πρώτες δυσκολίες, με τους πρώτους πειρασμούς, με τα πρώτα εμπόδια, αμέσως συμβιβαζόμαστε. Προδίδουμε τον Χριστό για την καλοπέραση μας, τις ευκολίες και τις κάθε είδους ανέσεις μας. Ο Προφήτης Ηλίας μας λέει, ότι αν έχουμε πίστη σωστή, γερή και ουσιαστική στον αληθινό Θεό, όλες οι κακουχίες μας, οι δυσκολίες και οι στερήσεις μας θα ξεπεραστούν. Με την μετάνοια ας αλλάξουμε μυαλά και καρδιές, να ταπεινωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Και τότε με την χάρη και το έλεος του Θεού, όλα θα περάσουν.»

* Ολόκληρη την ομιλία του του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ".