Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Όλη η πόλη, υποψήφιοι...

- Να σε πω λίγο;

- Είμαι υποψήφιος με τον ... , θα με ψηφίσεις;




Δεν μπορεί να μην σας έτυχε αυτή η στιχομυθία και αν δεν σας έτυχε μέχρι σήμερα, από Σεπτέμβρη αποκλείεται να μην σας συμβεί! 

"Φωτιά" έχουν πάρει οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες εκλογές -βουλευτικές όποτε γίνουν, σε ένα χρόνο οι δημοτικές εκλογές-. Στις βουλευτικές θα εκπλαγείτε με το πόσα νέα κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο σας και η Κατερίνη δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση, με αρκετούς από τους υποψήφιους βουλευτές να έχουν ανακοινώσει σε φίλους, συγγενείς, αριστερά-δεξιά ότι πρόκειται να κατέβουν στις εκλογές. Εκεί όμως που γίνεται ο χαμός είναι στις δημοτικές εκλογές, όπου οι υποψήφιοι αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ και παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουμε δύο συνδυασμούς που έχουν ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσουν τον Δήμο Κατερίνης (Κουκοδήμος και Ντούμος), τελικά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι συνδυασμοί θα είναι περισσότεροι και οι πιο πολλοί θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους από Σεπτέμβρη και μετά. Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι θα κατέβουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, εμείς θα σας λέγαμε να προσθέσετε σε αυτούς, 2-3 ακόμα.

Οπότε κάθε γειτονιά και από ένας το λιγότερο υποψήφιος!

Κάποιοι -αρκετοί- θα λέγαμε υποψήφιοι, έχουν πάρει ήδη πολύ ζεστά την υποψηφιότητά τους και έχουν αρχίσει τον προεκλογικό τους αγώνα, ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για τις προθέσεις τους. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο αντικροούμενα παροιμίες : "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" και "Όποιος βιάζεται σκοντάφτει". Σε σύντομο χρόνο θα διαπιστώσουμε ποια από τις δύο παροιμίες θα δικαιωθεί...

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay