Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπο την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου συμμετείχαν περί τα 250 παιδιά και νέοι, στο ημερήσιο πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας. Το πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στην περιοχή Προσήλιο Σβορώνου, όπου λειτουργούν οι φιλανθρωπικές εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη» διήρκησε για 3 εβδομάδες. Και στις 3 περιόδους τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν και να μάθουν για το πρόσωπο της Παναγίας, στην οποία ήταν και αφιερωμένο υπό τον γενικό τίτλο «Παναγία Σκέπη και Βοήθεια». Μέσω βιωματικής μάθησης και project, τα οποία τα ίδια τα παιδιά, επιμελήθηκαν, γνωρίσαν τόσο το βίο Της όσο και ανεξάρτητα η κάθε ομάδα για μία από τις πολλές θαυματουργικές εικόνες της Παναγίας που θησαυρίζονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Ακόμη διδάχθηκαν μέσω αγιογραφικού χωρίου για το μυστήριο της εξομολογήσεως και είχαν την δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό.
Μέσω διοργάνωσης δύο μεγάλων παιχνιδιών δόθηκε έμφαση σε δύο μεγάλες ιστορικές επετείους, στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, καθώς και στα 200 χρόνια από το όραμα της Οσίας Πελαγίας της Τήνου και την εύρεση του θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας της Τήνου.
Το υπόλοιπο ημερήσιο πρόγραμμα περιλάμβανε διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Για την άρτια διοργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος προσέφεραν την εθελοντική τους διακονία περίπου 50 στελέχη – ομαδάρχες, μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την ευθύνη του Ιερομονάχου Μελετίου Παράσχου.
Την ημέρα της μετακατασκηνωτικής συνάντησης τελέστηκε η Θ. Λειτουργία και ακολούθησε κέρασμα και βίντεο με στιγμές από τις κατασκηνωτικές περιόδους. Έτσι τα παιδιά γόνιμα ξανασυναντήθηκαν και έγιναν κοινωνοί τόσο με τον Κύριο μας Ιησού όσο και με τους φίλους τους, καθώς και τα στελέχη που διακόνησαν.
Το ίδιο πρόγραμμα λαμβάνει χώρα αυτό το διάστημα και στην Ενορία Αγίου Ανδρέα Αιγινίου για τα παιδιά της Βόρειας Πιερίας. Μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε διάφορα παρεκκλήσια της περιοχής, γνώρισαν την τοπική και εκκλησιαστική ιστορία καθώς αποτελεί έναν προσφυγικό συνοικισμό ο οποίος αναπτύχθηκε από την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922. Μέσω της κατηχητικής διδασκαλίας γνωρίσαν τον βίο του Αποστόλου Ανδρέα, πολιούχου Αιγινίου. Την εφαρμογή του προγράμματος ανέλαβε ο Εφημέριος του Ναού π. Ιωάννης Κοσμίδης.