Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Για να το λένε οι δημοσκοπήσεις, έτσι θα είναι!

Ο ελληνικός λαός... λατρεύει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει να φάει, δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του, γιατί του αρέσει να κάνει εμβόλια κάθε τρεις και λίγο, γιατί του αρέσει όταν μιλάει στο κινητό να τον... ακούν 5-6 ακόμα...

γιατί τον φέρνει σε "πολιτισμική" επαφή με χιλιάδες "επισκέπτες" από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και ας μας "επισκέπτονται" παράνομα και... βράδυ! 

Όλα αυτά τα υπέροχα που μόνο σε κάποια αρρωστημένη νουβέλα επιστημονικής... αφασίας θα μπορούσε κάποιος να διαβάσει, προκύπτουν από μία ακόμη δημοσκόπηση, που σε μία περίοδο τεράστιας κρίσης σε όλα τα φάσματα της ζωής μας, οικονομικά-κοινωνικά-πολιτικά και σε οτιδήποτε υπάρχει δίπλα μας, η κυβέρνηση απολαμβάνει την... αγάπη του ελληνικού λαού.

  • 34,5% θα πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ αν σήμερα είχαμε εκλογές και το ερώτημα που έρχεται αυτόματα στο μυαλό μας είναι γιατί η κυβέρνηση δεν πάει άμεσα σε εκλογές αφού χαίρει της λατρείας της ελληνικής κοινωνίας; Θα έκανε περίπατο!
  • 26,5% παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κάνει την πιο αναιμική αντιπολίτευση που έχει δει αυτός ο τόπος!
  • 12% παίρνει το ΠΑΣΟΚ, που ακόμα και σε "silver alert" να το ψάχναμε, κανείς δεν θα το έβρισκε μιας που όλα αυτά τα χρόνια είναι αόρατο, δεν έχει κάνει τίποτα!

Βγάζει μάτια ότι αυτού του τύπου οι δημοσκοπήσεις γίνονται για να διαμορφώσουν το εκλογικό... μυαλό του ψηφοφόρου και να δώσουν μια προσωρινή παράταση ζωής στην χειρότερη κυβέρνηση (μετά από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι την... επόμενη) που έχει δει ποτέ ο τόπος μας. Τα αποτελέσματά της δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και για να διαπιστώσει κανείς τα λεγόμενα μας, αρκεί να βγει μία βόλτα έξω και να ακούσει τι λέει για την κυβέρνηση ο μανάβης της γειτονιάς, ο περιπτεράς, ο εργάτης, ο άνεργος, ο πολύτεκνος, ο συνταξιούχος, ο μεροκαματιάρης και πάει λέγοντας!

Εμείς θα κρατήσουμε... αρχείο και την επομένη των εκλογών όποτε και αν γίνουν, θα θυμηθούμε όλα αυτά τα ωραία που μας μεταφέρουν οι δημοσκοπήσεις.

➤ Μία δημοσκόπηση, για το αν οι πολίτες πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις, πότε θα δούμε;

* Μετάφραση της φωτογραφίας του άρθρου: «Αν δεν διαβάζεις εφημερίδες, είσαι απληροφόρητος. Αν τις διαβάζεις, είσαι παραπληροφορημένος.»

* Φωτογραφία από Gordon Johnson από το Pixabay