Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Τι πάμε και θυμόμαστε τώρα...

Αφού η κυβέρνηση (και αυτή η ελληνική κυβέρνηση) την έχει ξεχάσει, τι θέλουμε και της το θυμίζουμε...

Μιλάμε για την "Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης" στο νησί Χάλκη στα Πριγκηπονήσια (θάλασσα του Μαρμαρά) στην Τουρκία. Έχει "διακόψει" αναγκαστικά την λειτουργία της από το 1971 με απόφαση του τουρκικού κράτους. 51 χρόνια κλειστή η Σχολή και ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν κατάφερε να επιτύχει την επαναλειτουργία της, ούτε φυσικά και καμία ελληνική κυβέρνηση. Όπως ξεχάστηκε η Σχολή της Χάλκης, έτσι θα ξεχαστεί και η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί! Εκτός αν προκύψει κάποια «συμφέρουσα» συμφωνία και ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Βλέπετε όμως ότι η Τουρκία έχει και προσθέτει συνέχεια διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια της (μετατροπή και άλλων ορθόδοξων ναών σε τζαμιά ή "μουσεία", ροές παράνομων μεταναστών, κ.α.), για να πιέζει την Ελλάδα και να ζητά συνεχώς ανταλλάγματα. Και τι κάνει η Ελλάδα; Χτίζει τεμένη και δίνει άσυλο σε κάθε μουσουλμάνο που παραβιάζει τα σύνορα μας!

Τώρα και μιας που μιλάμε για την "Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης", έχετε ακούσει από κανέναν κάποια δήλωση; Αν και με τις δηλώσεις δεν διεκδικείς τα δίκαια σου... Τίποτα, απόλυτη αφωνία!

Το κακό με τις "νεοελληνικές" κυβερνήσεις δεν είναι απλά ότι συρρικνώνουν την Ελλάδα, ξεχνάν και κάθε τι ελληνικό στον υπόλοιπο κόσμο...

* Πληροφορίες για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, εδώ: el.wikipedia.org