Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Η Κατερίνη γιόρτασε την 110η επέτειο Απελευθέρωσης της

Με την συμμετοχή σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων έγινε η παρέλαση στην Κατερίνη για την 110η επέτειο της Απελευθέρωσης της.

Βοήθησε ο καλοκαιρινός καιρός να βγει σχεδόν όλη η πόλη στους δρόμους, είτε για να παρελάσει, είτε για να δει αυτούς που παρέλασαν, είτε για να αγωνιστεί να βρει ένα... τραπέζι ή μία καρέκλα στα καφέ του πεζόδρομου!

* Να θυμίσουμε ότι πέρσι το 2021, με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και των "ειδικών" της δεν είχαμε παρέλαση στην Κατερίνη, λόγω των παράλογων μέτρων για τον κορονοϊό.

Στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως σημειώθηκε το αδιαχώρητο από μαθητές και μαθήτριες, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δρ. Τοπικής Ιστορίας και Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Νικόλαος Ναχόπουλος, μία ομιλία που μπορείτε σε λίγο να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" και πραγματικά αξίζει!

Μετά είχαμε την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία και συνέχεια με την παρέλαση.

Είχαμε όμως και κάποια "θέματα" που αξίζει να τα αναφέρουμε:

➤ Ούτε και φέτος παρέλασε στρατός στην Κατερίνη. Βλέπετε το Λιτόχωρο πέφτει λίγο μακριά από την Κατερίνη. Θα μπορούσε με παρέμβαση των πολιτικών μας να βρεθεί μία χρυσή τομή και να παρελάσει έστω ένα πεζοπόρο τμήμα στρατιωτών, κάτι που δεν έγινε.


➤ Γιορτάσαμε την επέτειο Απελευθέρωσης μας με φιλαρμονική ορχήστρα από την... Καλαμαριά, όπως η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είχε γράψει πρώτη εδώ. Ολόκληρος Δήμος Κατερίνης και δεν μπόρεσε να ετοιμάσει μία φιλαρμονική ορχήστρα...


➤ Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας των επισήμων προς την εξέδρα τους (να σημειώσουμε ότι ελάχιστα παιδιά γυρνούσαν το κεφάλι τους προς αυτούς), ακούγονταν διάφορα σχόλια (για την κυβέρνηση και τους επισήμους) τα οποία για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε δημόσια. Δεν ξέρουμε αν οι επίσημοι τα άκουγαν, εμείς πάντως τα ακούσαμε όλα. Οι επίσημοι, χαμογελούσαν...



➤ Άσχημη εικόνα για ακόμη μία φορά η πρόσοψη του Χατζόγλειου Σχολείου, με τους σοβάδες να κρέμονται από τους τοίχους του, κάτι που φαίνεται σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες των φωτογράφων που κάλυψαν σήμερα την παρέλαση. Καλά, δεν θα μπορούσε για την σημερινή ημέρα να υπήρχε μία πρόβλεψη ώστε να σουλουπώσουν λίγο το κτήριο;



➤ Τέλος να πούμε και έναν λόγο για τους υποψήφιους πολιτευτές, ότι πραγματικά έδωσαν γενναίο αγώνα για να βρεθούν κοντά στην εξέδρα των επισήμων και να τους πάρει και αυτούς λίγο ο φωτογραφικός φακός!

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας που παρέλασαν σήμερα με περηφάνια και τίμησαν τους ήρωες μας!!!


* Μείνετε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"!!! Κατά την διάρκεια της ημέρας θα ανέβουν φωτογραφίες και βίντεο από την Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων, την παρέλαση, και κάποιες άλλες...