Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΚΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΑΣ (ΦΩΤΟ)

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου (12ος αι.), τελέστηκε αρχικά ο Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η μεγαλοσχημία του Ιερομονάχου Βασιλείου (κατά κόσμον Σπυρίδωνος Νάκα), ο οποίος πρόσφατα ορίστηκε Ηγουμενεύων της Ιεράς Μονής.

Στις ιερές ακολουθίες προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο.

Συμπροσευχήθηκαν ακόμη, Ηγούμενοι, Ηγουμένισσες, Μοναχοί και Μοναχές από διάφορα Μοναστήρια, τόσο της Πιερίας όσο και ευρύτερα.

Πολλοί εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και πλήθος πιστών από τις πλησιόχωρες κοινότητες, την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν στην ιστορική Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό γεγονός.

Όπως επισήμανε ο Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, μετά από αιώνες τελείται μεγαλοσχημία στην ιστορική αυτή Ιερά Μονή, γεγονός το οποίο ασφαλώς θα καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της.