Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Δυτική Μακεδονία

Μέρα με την μέρα καταρρέει η μαγική εικόνα που θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ΝΔ να μας κάνει να πιστέψουμε ότι τάχα ισχύει για την πατρίδα μας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους (15-29 ετών) στην ευρωπαϊκή ήπειρο καταγράφονται στην Ελλάδα με ποσοστά που αγγίζουν το 45%!!!

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στενάζουν κάτω από την υπεροψία της κυβέρνησης, που όσο και να προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση, αυτό δεν γίνεται αφού η πραγματικότητα την διαψεύδει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο. Όσο και να προσπαθεί η ΝΔ με διάφορα τεχνάσματα (βλέπε ΟΑΕΔ...) και ωραία λόγια, με δήθεν επενδύσεις, με παραμύθια για την υποτιθέμενη νεανική επιχειρηματικότητα, με προγράμματα απασχόλησης που δεν φτάνουν ποτέ στην κοινωνία, δεν πείθει κανέναν και κυρίως δεν πείθει την νεολαία.

Πρωταθλητές στην ανεργία, στο ακριβότερο και ποιο αργό ίντερνετ, στην ακρίβεια και κυρίως κούφιες υποσχέσεις, φυγή των νέων στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη, αποδεικνύουν ότι το οικοδόμημα της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη βασιζόταν σε σαθρά θεμέλια και τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης της έχουν επιφέρει δυστυχία και απογοήτευση στον ελληνικό λαό.

Δυστυχώς και οι επίδοξοι διάδοχοι της (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δεν προσφέρουν τίποτα το διαφορετικό και κανένα όραμα στην ελληνική κοινωνία. Απλά αλλάζουν τα ονόματα, οι τίτλοι και οι «ωφελούμενοι». Μοναδική ελπίδα για αυτόν τον τόπο, να αλλάξουν μυαλά οι ψηφοφόροι και να αντιληφθούν για μία φορά στην ζωή τους, ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως ριζική αλλαγή και ανανέωση. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια και δοκιμασμένα και αποτυχημένα "υλικά" που διαθέτουν τα τρία υποτιθέμενα "μεγάλα" πολιτικά κόμματα. Ο λαός πρέπει να δώσει στις επόμενες εκλογές την ευκαιρία σε νέα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς να αποδείξουν ότι έχουν αυτό που χρειάζεται για να ορθοποδήσει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα καταρρέει και οδηγείται μαθηματικά στον γκρεμό από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια. Είναι δυνατόν να τους εμπιστευτείτε ξανά;

* Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay