Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Ο ψεύτης βοσκός και η... δυστυχώς για εμάς, αληθινή κυβέρνηση της ΝΔ...

Σε όλα τα πράγματα η κατάχρηση και η υπερβολή κάποιας κατάστασης οδηγεί μαθηματικά στην απαξίωση της.

Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και με το περιβόητο 112. Με το παραμικρό, έρχονται στο κινητό μας "τρομακτικά" μηνύματα για επερχόμενες μεγάλες φυσικές καταστροφές. Η κατάχρηση του 112 είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην απαξίωση του και ο πολίτης δεν θα του δίνει καμία σημασία, και όταν όντως θα υπάρχει σοβαρός λόγος να προσέξει δεν θα το πιστεύει και θα βάλει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους, όπως ο "ψεύτης βοσκός" από τον γνωστό μύθο του Αισώπου, που προειδοποιούσε για ψεύτικους λύκους και όταν ήρθαν πραγματικά οι λύκοι κανένας δεν τον πίστεψε και έχασε τα πρόβατα του.

Φυσικά με το 112 δεν τίθεται κανένας λόγος ενδιαφέροντος από την κυβέρνηση για την προστασία μας. Είναι απλά για να πει ότι... κάτι έκανε! Αν πραγματικά ενδιαφερόταν η κυβέρνηση, οι κρατικοί μηχανισμοί, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση, θα γίνονταν έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά έργα, θα καθάριζαν φρεάτια και ρέματα, θα έφτιαχναν έργα στα δάση για να μην πάρουν φωτιές (στα δάση κάνει «έργο» η κυβέρνηση της ΝΔ, κόβει δέντρα για να μην πάρουν φωτιά και «φυτεύει»... ανεμογεννήτριες!), και δεν θα έκλειναν κεντρικοί και μεγάλοι δρόμοι με λίγο χιονάκι!

Η επένδυση στον φόβο, γιατί φόβος είναι όταν συνεχώς και με το παραμικρό χτυπάει το τηλέφωνο σου για να μείνεις μέσα, είναι κάτι στο οποίο επένδυσε η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο για τις "φυσικές καταστροφές" αλλά και για τον κορονοϊό, ώστε να ελέγξει τους ανθρώπους, να τους απομονώσει από τους συνανθρώπους τους, ακόμα και από τις οικογένειες τους.

Έλα όμως που τώρα ο φόβος έχει κυριεύσει την κυβέρνηση. Και αυτός ο φόβος είναι πιο τρομακτικός από όλους τους άλλους. Γιατί όταν πλησιάζει η στιγμή που θα χάσεις την εξουσία, και είσαι μαθημένος να τυραννάς και όχι να κυβερνάς, γιατί είσαι μαθημένος να ζεις στην χλιδή που σου προσφέρει η εξουσία, γιατί είσαι μαθημένος να έχεις το ακαταδίωκτο για ότι ακατονόμαστο έχεις κάνει, ο φόβος σου γίνεται τρόμος γιατί από την μία στιγμή στην άλλη (στην προκειμένη για την ΝΔ, σχεδόν 4 χρόνια), θα βρεθείς αντιμέτωπος με την κρίση και την τιμωρία. Είτε κοινωνική, είτε δικαστική...


* Φωτογραφία από Manfred Richter από το Pixabay