Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Εδώ έχουμε θέμα... (ΦΩΤΟ)

Πολλά τα παράπονα των κατοίκων της οδού Χ. Τρικούπη στην αρχή των Ευαγγελικών, για μία κατάσταση που χρόνια τώρα παραμένει η ίδια.

Και δεν είναι η χθεσινή καταιγίδα η αιτία που δεν... ξεχωρίζεις τον δρόμο ή που δεν υπάρχει προσβάσιμο για τους πεζούς πεζοδρόμιο. Είναι τα δέντρα (ακακίες) που βρίσκονται στην περιοχή και ρίχνουν αυτή την εποχή τα φύλλα τους, νωρίτερα τα λουλούδια τους, ενδιάμεσα τα κλαδιά τους. Το πρόβλημα δεν είναι όμως τα δέντρα και δεν θα έπρεπε να είναι, αλλά η περιποίηση τους. Δεν είναι λύση να κόβονται τα δέντρα και να τσιμεντώνεται το πράσινο. Ένα κλάδεμα, μια πιο συχνή καθαριότητα και περιποίηση από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, θα έλυνε το πρόβλημα μιας γειτονιάς που ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια. Οι κάτοικοι καθαρίζουν, σκουπίζουν, πλένουν, αλλά με τα μέσα που διαθέτουν δεν μπορούν να κάνουν κάτι το παραπάνω. Απλά αντιμετωπίζουν προσωρινά το πρόβλημα και δεν μπορούν να το λύσουν. Εκτός από ένα μηχάνημα του Δήμου που περνάει μία στις τόσες και μάταια ρουφάει τα φύλλα (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπαλλήλου) αφού σε 1-2 ώρες έχουμε ξανά την ίδια κατάσταση, κάτι άλλο δεν γίνεται. Ούτε συνεργεία καθαριότητας έρχονται, ούτε τα δέντρα έχουν κλαδευτεί, ούτε πεζοδρόμιο υπάρχει. Για να γίνει κάτι που θα είναι πάλι προσωρινό, θα πρέπει να "σπάνε" τα τηλέφωνα οι κάτοικοι σε αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, να βγάζουν φωτογραφίες και να κάνουν δημοσιεύσεις στα μπλογκς... Δεν είναι λύση αυτό όμως.

Χρειάζεται να χαρτογραφηθούν όλες οι γειτονιές, να εντοπιστούν όπου υπάρχουν θέματα και να δοθεί προτεραιότητα εκεί που χρειάζεται. Πρέπει να υπάρχουν συνεργεία καταγραφής των προβλημάτων και να προωθούνται σε λογικό χρόνο προς επίλυση. Χρειάζεται σχεδιασμός και όχι όποιος φωνάξει περισσότερο να λύνεται το θέμα του.

➤ Οι κάτοικοι-δημότες της Χαριλάου Τρικούπη μέσω της δημοσιοποίησης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, ευελπιστούν στην λύση του από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.