Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Ας μιλήσουμε για άγνωστες λέξεις...

Μία από αυτές είναι η λέξη "συντήρηση". Που σημαίνει: «Διατήρηση κάποιου πράγματος σε καλή κατάσταση».

Στην προκειμένη περίπτωση το "πράγμα" είναι τα πάσης φύσης κολονάκια και σαμαράκια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Τα βλέπουμε καθημερινά όλοι μας, τα πατάμε με τα πόδια μας, με τα λάστιχα των αυτοκινήτων μας, των μηχανών μας, των ποδηλάτων μας. Τα πιο πολλά από αυτά σε άθλια κατάσταση, σπασμένα και διαλυμένα, μένουν οι βίδες τους για να τα θυμόμαστε αλλά και να σακατεύουμε τα λάστιχα των οχημάτων μας.

Βλέπουμε κολονάκια και σαμαράκια οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Από το κέντρο της πόλης, στα περίχωρα, μπροστά από σπίτια, σε στροφές, παντού. Ιδιώτες βάζουν μόνοι τους, ο Δήμος βάζει, όλοι!

Υποθέτουμε ότι για να τοποθετηθούν όλα αυτά, έχει γίνει σχεδιασμός για την αναγκαιότητα τους, έχουν βγει οι σχετικές άδειες και έχει ακολουθηθεί κάποια διαδικασία. Ωραία μέχρι εδώ. Μπήκαν τα σαμαράκια και τα κολονάκια. Δεν πρέπει κάποιος να τα συντηρήσει. Αυτός που τα τοποθέτησε; Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Άμα χαλάσουν παραμένουν όπως έχουν, σπασμένα με τις βίδες να κρέμονται αριστερά και δεξιά με κίνδυνο να καταστρέψουν λάστιχα οχημάτων.

Δεν θα έπρεπε ο Δήμος Κατερίνης είτε να αντικαταστήσει είτε να απομακρύνει τα κατεστραμμένα σαμαράκια, κολονάκια και άλλες παρόμοιες κατασκευές; Δεν είναι μόνο θέμα εικόνας, αλλά και ασφάλειας πολιτών και οχημάτων...