Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που παρέμειναν άνθρωποι. (Στην Κατερίνη...)

Και δεν εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων τους...

Η ιστορία με τον κορονοϊό, ήταν και παραμένει μία ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα ανθρώπους, καταστάσεις και συμπεριφορές. Τα παρανοϊκά και όπως απεδείχθη αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, βρήκαν «συμμάχους» αρκετούς, που δεν όρθωσαν το ανάστημα τους, δεν μίλησαν ή τουλάχιστον δεν συμπαρασταθήκαν στο κομμάτι εκείνο της κοινωνίας -τους ανεμβολίαστους- που επλήγη περισσότερο από τα διάφορα εκδικητικής και τιμωρητικής λογικής μέτρα.

Για να μην γενικεύσουμε, αναφερόμαστε στο μέτρο των υποχρεωτικών ράπιντ τεστ των εργαζομένων.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οικογένειες που πέρσι πλήρωναν έως... 200 ευρώ το μήνα τα ράπιντ σε φαρμακεία και ιδιωτικά εργαστήρια! Και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να πληρώνουν για να μπορούν να εργαστούν, και αν δεν το κάνουν, υπάρχει η απειλή του προστίμου! Και αυτές οι οικογένειες είναι πολλές, είναι πολλοί οι συνάνθρωποι μας που 1-2 φορές την εβδομάδα στήνονται σε φαρμακεία και πληρώνουν 5-6-8 ακόμα και 10 ευρώ για ένα ράπιντ τεστ.

Το παράλογο όλων αυτών είναι ότι και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι, κολλάνε και μεταδίδουν τον κορονοϊό! Γνωρίζουμε αρκετούς που δεν έχουν κολλήσει ποτέ, δεν έχουν αρρωστήσει και παρόλα αυτά υποχρεούνται να πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό για να κάνουν ράπιντ τεστ. Γνωρίζουμε επίσης πάρα πολλές περιπτώσεις σε υπηρεσίες κ.α. όπου οι εμβολιασμένοι κολλάνε διαρκώς κορονοϊό, οι ανεμβολίαστοι όχι, και αυτοί που υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ράπιντ τεστ να είναι οι ανεμβολίαστοι!

Εκδίκηση, τιμωρία, κακία, φθόνος, όλα μαζί...

Και οι τιμές των ράπιντ τεστ στα φαρμακεία και στα ιδιωτικά εργαστήρια παραμένουν υψηλές! Και οι ανεμβολίαστοι κόβουν από το γάλα των παιδιών τους, από τον ρουχισμό τους, από τα φροντιστήρια τους, από το χαρτζιλίκι τους, για να πληρώνουν το κράτος και τους φαρμακοποιούς...

Από εδώ, από το ιστολόγιο της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" επανειλημμένα κάναμε έκκληση δημόσια, στους φαρμακοποιούς της πόλης μας να μειώσουν την τιμή στα ράπιντ τεστ, από την στιγμή μάλιστα που η αγορά ενός ράπιντ τεστ δεν κοστίζει ιδιαίτερα ακριβά.

Μάταια... Οι τιμές των ράπιντ τεστ παραμένουν αδικαιολόγητα υψηλές. 

Ευτυχώς όμως υπάρχουν αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις που σαν φάροι στο γκρίζο της απανθρωπιάς, δεν κοιτούν τους συνανθρώπους τους σαν μια ευκαιρία να πλουτίσουν με εύκολο μάλιστα χρήμα, δεν πίστεψαν στα ψέμματα της κυβέρνησης και στέκονται καθημερινά δίπλα στους συνανθρώπους τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάτι που λείπει σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε. ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Προσφέρουν αυτά που δυστυχώς τείνουν να εξαφανιστούν από την ζωή μας. Ελπίδα και πίστη στον άνθρωπο. Πίστη ότι αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε κρίση παρουσιαστεί στον δρόμο μας.

➤ Ένας από αυτούς τους ανθρώπους διατηρεί στο κέντρο της πόλης μας την Κατερίνη, στον πεζόδρομο, ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο που από την αρχή της εμφάνισης του κορονοϊού αλλά και έως σήμερα, δεν είδε τους κατερινιώτες σαν εύκολο χρήμα, σαν μια ευκαιρία πλουτισμού. Βοήθησε και βοηθάει όσους χτύπησαν την πόρτα του ιατρείου της. Η συγκεκριμένη Ιατρός περιόρισε το κέρδος της, αν και δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο! Δεν θα αναφέρουμε το όνομα της Ιατρού που ηγείται του εργαστηρίου, αν και όλοι όσοι μας διαβάζετε, έχετε καταλάβει για ποια γιατρό μιλάμε...

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, εκ μέρους όλων αυτών που όλο αυτό το διάστημα υποχρεώθηκαν να κάνουν ράπιντ τεστ, είναι να την ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ και να ευχηθούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της περισσότεροι ακόμα συνάδελφοι της ιατροί, φαρμακοποιοί κ.α.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

* Φωτογραφία από Stefan Schweihofer από το Pixabay