Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Όταν ένας Πρωθυπουργός μιλάει για την ειρήνη. Δεν μιλάμε για τον Έλληνα Πρωθυπουργό...

Δηλώσεις κατά του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας και υπέρ της ειρήνης έκανε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Δηλώσεις που θα έπρεπε να κάνει και δεν έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αντιθέτως ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει πάρει ξεκάθαρα το μέρος αυτών που επιθυμούν την κλιμάκωση και τον πόλεμο και το δείχνει με τις ενέργειες του (κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, κ.α.).

➤ Ας παραδειγματιστεί ο Πρωθυπουργός μας και η πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας από τις παρακάτω δηλώσεις του Ούγγρου Πρωθυπουργού:

«Πώς ξεπερνάμε τον κίνδυνο ενός πολέμου; Απλά θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος στον πόλεμο. Αλλά εμείς δεν έχουμε την δύναμη να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε αυτή την δύναμη, είμαστε μία μικρή χώρα. Επομένως αν θέλουμε να προστατέψουμε την πατρίδα μας (Ουγγαρία), αν θέλουμε να ζήσουμε μία ειρηνική ζωή, έχουμε μόνο μία επιλογή. Πρέπει να μείνουμε ουδέτεροι και αμέτοχοι στον Ουκρανο-Ρωσικό πόλεμο. Μέχρι τώρα αυτό δεν ήταν εύκολο και δεν θα είναι και στο μέλλον, επειδή είμαστε μία χώρα του Δυτικού κόσμου. Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο διεθνών οργανισμών που είναι υπέρ του πολέμου ή τουλάχιστον οι ενέργειες τους δείχνουν ότι επιθυμούν τον πόλεμο. Μπορεί η χώρα μας (Ουγγαρία) να παραμείνει υπό αυτές τις συνθήκες στην πλευρά της ειρήνης σε αντίθεση με τους συμμάχους μας που επιθυμούν τον πόλεμο; Φυσικά και μπορούμε επειδή είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα, ελεύθερη, κυρίαρχη και στον μόνο που δίνουμε λόγο, είναι ο Θεός. Είναι όμως ηθικά σωστό να μείνουμε εκτός πολέμου; Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό!»

* Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay