Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Απόστολος Ζέρβας: Γιατί έφυγα από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

- Αρχή μου πάντα ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

* Αρθρογραφεί ο Παιδίατρος κ. Απόστολος Ζέρβας.











Πολλά τα αίτια της αποχώρησης μου από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κόμμα στο οποίο δραστηριοποιήθηκα και υποστήριξα ένθερμα επί 45 έτη (1975 - 2020), αφορμή όμως αποτέλεσε η απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να προτείνει ως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την κ. Σακελλαροπούλου (15 Ιανουαρίου 2020).

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπήρξε Δικαστικός και διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας. Ως εισηγήτρια είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης της αναγραφής του Θρησκεύματος στις ταυτότητες. Εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με 261 ψήφους (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ).

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της έγκριτης εφημερίδος "ΕΣΤΙΑ" αποφάσισε να εγκαταλείψει τα Ανάκτορα τα οποία χρησιμοποιούσε ως κατοικία, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι θετικές γνώμες ανέρχονται στο 30%...

Θεωρώ μετά από 3 χρόνια, η απόφαση μου ήταν και παραμένει σωστή, κρίνοντας μάλιστα από αυτά που το κυβερνών κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και η συγκεκριμένη Προεδρεία της Δημοκρατίας έχουν δείξει με τα έργα τους προς τον Ελληνικό Λαό. Έχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Πατρίδας μας και θα τους υπηρετώ και τιμώ με αξιοπρέπεια και κυρίως με σεβασμό στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

--------------------

* Ο Απόστολος Νικ. Ζέρβας είναι Παιδίατρος, πτυχιούχος Ιατρικής ΑΠΘ. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην Δ' Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ επί 7 έτη (1991-1997) και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή (2004-2009). Είναι υποψήφιος βουλευτής στην Πιερία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου.