Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας - Δίας Δίου 0-7

«Ζέστανε» τις μηχανές του ο Δίας, 0-7 νίκη επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και μάλιστα με άκρως εμφατικό τρόπο πέτυχε ο Δίας Δίου ο οποίος επικράτησε με 0-7 κόντρα στον ουραγό Αχιλλέα στο γήπεδο της Νεοκαισάρειας, σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Η αναμέτρηση ήταν ξανά ειδικών συνθηκών για τους γηπεδούχους που προσπαθούν να κλείσουν τη φετινή σεζόν όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται, με το Δία να βλέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μία καλή ευκαιρία αφενός για να δώσει ο Παναγιώτης Σαρπότας χρόνο συμμετοχής και σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους και αφετέρου ώστε να «ζεστάνει» η ομάδα τις μηχανές της ενόψει της πολύ σημαντικής μεσοβδόμαδης αναμέτρησης που ακολουθεί απέναντι στην Αναγέννηση Κολινδρού στο Δίον.

To 0-1 πέτυχε ο Κουντούρης στο 3ο λεπτό με κοντινή προβολή από την μικρή περιοχή μετά από παράλληλη πάσα του Άγγελου Καραθάνου.

Στο 18’ ήρθε το 0-2 για το Δία με πανομοιότυπο τρόπο και με δράστες τους ίδιους ποδοσφαιριστές.

Το 0-3 σημείωσε ο Χρήστος Καραθάνος με ψηλοκρεμαστή λόμπα από το ημικύκλιο του κέντρου στο κορυφαίο γκολ του αγώνα.

Ο πρώτος σκόρερ του Δία τη φετινή σεζόν πέτυχε και το τέταρτο γκολ της αναμέτρησης σκοράροντας με σουτ εντός περιοχής.

Το 0-5 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου έγραψε ο Καλαμπάκας με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας κατέβασε ταχύτητα καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να συνεχίσει να παίζει σε υψηλό τέμπο.

Το 0-6 σημείωσε ο Χρήστος Καραθάνος νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τετ-α-τετ και πανηγυρίζοντας το πρώτο του χατ-τρικ με τα «πράσινα», ενώ το τελικό σκορ του αγώνα διαμόρφωσε ο Μότσιας βρίσκοντας και εκείνος δίχτυα έπειτα από θέση τετ-α-τετ για το 0-7.

Ο Δίας με αυτή τη νίκη έφτασε τους 34 βαθμούς, βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα και εντός τη ζώνης των play off και την προσεχή Τετάρτη (22/3) υποδέχεται στο Δίον την Αναγέννηση Κολινδρού σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για την 24η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ατματζίδης με α’ βοηθό τον κ. Ραντάνι και β’ βοηθό τον κ. Σκούμπα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Άνθιμος Γεωργιάδης): Μπούτας, Ορφανίδης, Παπαγιαννόπουλος, Κατιμερτζής, Αλία, Λαδένης, Oliger, Mustafa, Στερμούγκου, Δημητρίου, Τριγωντζής.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Ξανθόπουλος, Τσενεκίδης (46’ Ζώβληκας), Πείδης, Βούλγαρης, Σιαμάγκας (46’ Γκίνας), Κουντούρης, Α.Καραθάνος, Χ. Καραθάνος, Καλαμπάκας (46’ Ευαγγελόπουλος), Παγωνίδης, Μότσιας.

Γραφείο Τύπου Δία Δίου