Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Σημαντικά κέρδη για τον ΟΠΑΠ που ξεπούλησαν οι... ελληνικές κυβερνήσεις

Ο ΟΠΑΠ μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρίες της Ελλάδας (μετά από τα Ελληνικά Πετρέλαια και την ΔΕΗ), που ανήκει πλέον σε ξένους ιδιώτες, ανακοίνωσε σημαντικά κέρδη για το 2022.

Σύμφωνα με την ξένη εταιρία τα καθαρά έσοδα προ εισφορών για το 2022 διαμορφώθηκαν στα €1.939,0 εκ. αυξημένα κατά 26% σε σχέση με το 2021. Το μικτό κέρδος (από παιχνίδια) αυξήθηκε το 2022 κατά 31,8% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε €798,8 εκ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων το 2022 αυξήθηκαν κατά 33,7% στα €736,0 εκ. Τα καθαρά κέρδη χρήσης 2022 διαμορφώθηκαν στα €592,3 εκ. αυξημένα κατά 128,3% σε ετήσια βάση.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλαν το κάθε πολιτικό κόμμα με τον τρόπο του ώστε μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρίες της πατρίδας μας, να ξεπουληθεί σε ξένους ιδιώτες. Πρόκειται για ένα διαρκές έγκλημα κατά του ελληνικού λαού που από το υστέρημα και τις ελπίδες του για ένα καλύτερο μέλλον έκανε τον ΟΠΑΠ αυτό που είναι σήμερα. Δηλαδή μια εταιρία που θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία. Αντιθέτως τώρα τα χρήματα των Ελλήνων καταλήγουν μέσω των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ στο εξωτερικό.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τι έκαναν τα παραπάνω πολιτικά κόμματα στην πατρίδα μας με πρόφαση τα μνημόνια που τα ίδια αυτά κόμματα έφεραν στην ζωή μας και ακόμα και μέχρι σήμερα τα εγκληματικά αποτελέσματα τους τα βιώνουμε στην ζωή μας, στην καθημερινότητα μας, στην τσέπη μας.

Αν και όποτε προκηρυχτούν εκλογές, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχουν οι Έλληνες ψηφοφόροι πριν ψηφίσουν είναι ένα: Η μνήμη! Χωρίς αυτή, τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι τα ίδια. Η Ελλάδα θα μικραίνει μέρα με τη μέρα και οι Έλληνες θα υποφέρουν. Όταν ψηφίζεις τους ίδιους ανθρώπους, τα ίδια πολιτικά κόμματα που επιμένουν στην ίδια εθνοκτόνο πολιτική, τότε δεν φταίνε τα κόμματα, φταις εσύ. Έχεις θέμα. Κάτι δεν πάει καλά. Και άντε η ψήφος σου να επηρέαζε μόνο εσένα που θα τους εμπιστευτείς ξανά, πάει και έρχεται. Δυστυχώς όμως η η ψήφος σου επηρεάζει τις ζωές όλων μας.

Τελευταία ευκαιρία για όλους μας...

* Φωτογραφία από Tumisu από το Pixabay