Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Δίας Δίου - Αναγέννηση Κολινδρού 1-1

Χορταστική ισοπαλία με «άρωμα» play off στο Δίον, 1-1 ο Δίας Δίου απέναντι στην Αναγέννηση Κολινδρού.

Σε μία χορταστική αναμέτρηση που "μύριζε" ατμόσφαιρα play offs, ο Δίας Δίου αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 απέναντι στην Αναγέννηση Κολινδρού στο γήπεδο του Δίον σε αγώνα για την 24η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Πιερίας.

Ήταν ένα παιχνίδι εξαιρετικά ενδιαφέρον και άκρως αμφίρροπο, με την ομάδα μας να πραγματοποιεί μία από τις πιο γεμάτες φετινές τις εμφανίσεις, αγωνιζόμενη με υψηλή ενέργεια, όρεξη και μεγάλο επιθετικό πλουραλισμό, απέναντι σε μία Αναγέννηση που επίσης έπιασε πολύ καλή απόδοση επιβεβαιώνοντας την υψηλή βαθμολογική της θέση.

Το σύνολο του Παναγιώτη Σαρπότα κατάφερε να δημιουργήσει αλλά και να σπαταλήσει πολλές τελικές προσπάθειες, κάποιες εκ των οποίων κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με την ομάδα του Ηλία Μποταΐτη από την άλλη να είναι εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 65’ έπειτα από το αυτογκόλ του Κώστα Παγωνίδη και το Δία να ισοφαρίζει τελικά την παρτίδα στο 81' χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χρήστου Καραθάνου.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν τρομερά ενδιαφέρον και ελκυστικό, με τις δύο ομάδες να δίνουν από το ξεκίνημα ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως σε αυτό το πρώτο μέρος, ο Δίας παρουσίασε πέντε καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, ενώ η ομάδα του Κολινδρού τέσσερις.

Κορυφαία ευκαιρία όλων από πλευράς Δία σε αυτό το 45λεπτο αποτέλεσε το τετ-α-τετ του Ηλία Μανίκα στο 11’ , με τον πολύπειρο επιθετικό να εκτελεί με το αριστερό από διαγώνια θέση αλλά να στέλνει τη μπάλα ξυστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στον αντίποδα, η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 35’ με τον Κούκλα να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Γκεβρέκη να προβεί σε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του απομακρύνοντας με τα ακροδάχτυλα και με υπερένταση σε κόρνερ.

Κομβική στιγμή στην εξέλιξη του αγώνα αποτέλεσε η αποβολή του Θυμιόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40’, με το Δία να αγωνίζεται για ένα ημίχρονο συν κάτι με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Δίας σε αυτό το πρώτο μέρος παρήγαγε άλλες τέσσερις καλές στιγμές για να σκοράρει, στο 9’ με το σουτ του Χρήστου Καραθάνου που απέκρουσε ο Τόλιος, στο 27’ με το διαγώνιο σουτ του Καλαμπάκα που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ της Αναγέννησης, στο 44’ με το σουτ του Χρήστου Καραθάνου σχεδόν από το κέντρο το οποίο κατέληξε λίγο άουτ και στο 45’ με δράστη των ίδιο πρωταγωνιστή ο οποίος εκτέλεσε με το δεξί εντός περιοχής αλλά δε βρήκε στόχο.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν εκρηκτικό, καθώς μέχρι το 53’ σημειώθηκαν τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, τρεις από πλευράς Δία και μία από πλευράς Αναγέννησης.

Στο 48’ ο Καλαμπάκας αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καλουσίδης σταμάτησε με ηρωικό τάκλιν τον Πρασσά που πήγε να πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία. Στο 51’ ο Παγωνίδης λίγο έλειψε να σκοράρει με δυνατό δεξί σουτ εντός περιοχής το οποίο κατέληξε πάνω από τα γκολπόστ, ενώ η κορυφαία ευκαιρία του Δία σημειώθηκε στο 53’ με τον Καλαμπάκα να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική κάθετη πάσα του Χρήστου Καραθάνου και να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το αριστερό του πλασέ «ξύρισε» το κάθετο δοκάρι.

Η Αναγέννηση Κολινδρού άνοιξε το σκορ κόντρα στο μομέντουμ του αγώνα στο 65’ έπειτα από μία στατική φάση, όταν ο Πατατούκας εκτέλεσε το φάουλ και ο Παγωνίδης με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γκεβρέκη.

Ο Δίας προσπάθησε στη συνέχεια να βγάλει αντίδραση και εξαργυρώσει την επιθετική του υπεροχή, δημιούργησε δύο καλές στιγμές με τον Χρήστο Καραθάνο στο 69’ και στο 71’ και τελικά οι προσπάθειές του καρποφόρησαν στο 81’ έπειτα από υπόδειξη πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στο Θωμά Μότσια. Ο Χρήστος Καραθάνος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Τόλιο ισοφαρίζοντας σε 1-1 και πετυχαίνοντας παράλληλα το 15ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα «σπάζοντας» τα κοντέρ!

Η Αναγέννηση Κολινδρού είχε μία τεράστια ευκαιρία για να φύγει με το διπλό από το Δίον στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με την κοντινή κεφαλιά του Μαντζουράκη έπειτα από σέντρα του Πατατούκα, αλλά ο Αλέξανδρος Γκεβρέκης πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα κρατώντας το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η ομάδα μας με αυτή την ισοπαλία έφτασε τους 35 βαθμούς, βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα και εντός της ζώνης των play off και την προσεχή Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Βατανιακό για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μέγας με α’ βοηθό τον κ. Μπατσαρά και β’ βοηθό τον κ. Λέφα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Πείδης (90+4’ Λαφατζής), Ζώβληκας, Βούλγαρης, Αλεξανδρίδης (82’ Κουντούρης), Σιαμάγκας, Μότσιας, Χ.Καραθάνος, Καλαμπάκας, Παγωνίδης, Μανίκας (19’ Καλουσίδης).

Αναγέννηση Κολινδρού (Ηλίας Μποταΐτης): Τόλιος, Dyrmishi (53' Πατατούκας), Θυμιόπουλος Δ., Γκαράτζιας, Κούκλας, Θυμιόπουλος Ν., Πρασσάς, Μπουρανής, Ματζουράκης, Καμπερίδης, Γλυκός (53' Βαρνάς - 80' Κομψελίδης - 83' Καρέκλας).

Η διοίκηση του Δία Δίου εύχεται στην ομάδα της Αναγέννησης Κολινδρού καλή συνέχεια στη σεζόν και να πετύχει τους στόχους της.

Γραφείο Τύπου Δία Δίου