Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Άρης Κοκκινοπλιτών - Δίας Δίου 2-2

Χορταστική ισοπαλία στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης με (χ)αμένο το Δία.

Έπειτα από ένα γεμάτο και χορταστικό παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ο Δίας Δίου μοιράστηκε εν τέλει το βαθμό της ισοπαλίας με τον γηπεδούχο Άρη Κοκκινοπλιτών, με το τελικό 2-2 να επισφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης σε αγώνα για την 21η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο ασφαλώς και αφήνει δυσαρεστημένη την ομάδα μας η οποία ήταν ανώτερη στην αναμέτρηση αλλά και απίστευτα αναποτελεσματική στην τελική της προσπάθεια, έχοντας δημιουργήσει τις τριπλάσιες ευκαιρίες από τον αντίπαλο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τις αξιοποιήσει, είδε τον Άρη να προηγείται δύο φορές στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Ηλία Μανίκα που πέτυχε δύο τέρματα, απλά κατάφερε να αποφύγει την ήττα και να κερδίσει έναν πόντο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα μπήκε δυνατά στο ματς και δημιούργησε τρείς σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία την κεφαλιά του Ζώβληκα από το ύψος της μικρής περιοχής προ κενής εστίας και με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, η οποία πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ο Άρης με μεγάλο «όπλο» τα ταχύτατα εξτρέμ του, προσπαθούσε μέσω των αντεπιθέσεων να γίνει απειλητικός και στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Δία, ο Χρυσόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Γκεβρέκη, ο οποίος όμως απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ωστόσο σε μια νέα κόντρα επίθεση οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού στο 19’ όταν ο Κλιάνης κέρδισε τον Βούλγαρη στην προσωπική μονομαχία και έστρωσε στον Ασλανίδη ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε με πλασέ το 1-0.

Στη συνέχεια η ομάδα μας αύξησε την πίεσή της και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ισοφαρίσει την παρτίδα στο 21’ με δυνατό σουτ του Ηλία Μανίκα εντός περιοχής. Και ενώ ο Δίας έμοιαζε να έχει αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του ματς, μια λάθος μεταβίβαση του Παγωνίδη στο χώρο του κέντρου και μια εξαιρετική πάσα του Κλιάνη προς τον Χρυσόπουλο στην πλάτη της άμυνας, τον έφερε μόνο του απέναντι στον εξερχόμενο Γκεβρέκη, με τον επιθετικό του Άρη να νικάει τον γκολκίπερ του Δία με ψηλοκρεμαστή λόμπα πετυχαίνοντας το 2-1 στο 26ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος ο Δίας συνέχισε να πιέζει με στόχο να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση η οποία ήρθε στο 74’ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ηλία Μανίκα ο οποίος σημείωσε το 2-2 με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Στην τελική ευθεία του παιχνιδιού ο Δίας σπατάλησε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να πετύχει την ανατροπή, αρχικά με τον Ζώβληκα, ο οποίος μετά από γύρισμα του Καλαμπάκα και ενώ βρέθηκε χωρίς πίεση στο ύψος της μικρής περιοχής σούταρε πάνω από τα δοκάρια και εν συνεχεία με τον Μανίκα, με τον έμπειρο φορ να εκτελεί από διαγώνια θέση τετ-α-τετ με εξωτερικό φάλτσο αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη βρήκε την μπάλα με τις τάπες του παπουτσιού του στέλνοντάς την ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, πραγματοποιώντας την επέμβαση του αγώνα.

Με αυτή την ισοπαλία ο Δίας Δίου έφτασε τους 28 βαθμούς, παραμένει σταθερά στην 5η θέση του πίνακα και την επόμενη Κυριακή (12/3) φιλοξενεί στο Δίον τον Ατρόμητο Κατερίνης για την 22η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μέγας με α’ βοηθό την κα. Β. Τσικλητάρη και β’ βοηθό τον κ. Μπίνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης Κοκκινοπλιτών (Γιώργος Σκέντος): Κυπαρισσόπουλος, Καρτσαμπάς Παπαγιαννόπουλος (69’ Μετενίδης), Σκέντος, Ασλανίδης, Νταντίνης, Α.Δ. Κλιάνης (81’ Στρατής), Μάρκου, Α.Π. Κλιάνης, Χρυσόπουλος (76’ Σαρρής) Καμπερίδης.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης , Πείδης (70’ Α.Καραθάνος), Αλεξανδρίδης, Ζώβληκας (87’ Λαφατζής), Καλουσίδης, Βούλγαρης, Χ. Καραθάνος, Μότσιας (70’ Τσενεκίδης), Καλαμπάκας, Παγωνίδης, Μανίκας.

Γραφείο Τύπου Δία Δίου