Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Δίας Δίου - ΑΕ Καρίτσας 0-1

Ήττα στο τοπικό ντέρμπι για το Δία και φινάλε στην 5η θέση.

Αγωνιζόμενος με πάρα πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, ο Δίας Δίου ηττήθηκε με 0-1 από την ΑΕ Καρίτσας στο Δίον σε αγώνα για την 26η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Ήταν μία αναμέτρηση που αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για τον Παναγιώτη Σαρπότα ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολλά λεπτά στα πόδια τους φέτος, καθώς οτιδήποτε και να συνέβαινε στο παιχνίδι ο Δίας είχε εξασφαλίσει την 5η θέση της κανονικής διάρκειας, με την επίσης αδιάφορη βαθμολογικά ΑΕ Καρίτσας να καταφέρνει να πανηγυρίσει μία νίκη γοήτρου σε αυτό το γειτονικό ντέρμπι.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά όμορφο στο μάτι του θεατή με αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν και γρήγορο ρυθμό. Στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη, με την ομάδα μας να έχει μία ανούσια υπεροχή και την ΑΕ Καρίτσας τις κλασικές ευκαιρίες. Σε μια από αυτές στο 38’ ο Δημητρουλόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με πολύ όμορφη ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δίας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έχασε 5-6 κλασικές ευκαιρίες, με μεγαλύτερες αυτές των Νίκου Καραμήτρου και Χρήστου Καραθάνου καθώς και το τετ-α-τετ του Άγγελου Καραθανου, χωρίς όμως να κατορθώσει να σκοράρει κάποιο τέρμα, με αποτέλεσμα το 0-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Πλέον η ομάδα μας ετοιμάζεται για τα play off της Α’ ΕΠΣ Πιερίας και περιμένει την κλήρωση της Τρίτης προκειμένου να μάθει το πρόγραμμά της και τον επόμενό της αντίπαλο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Καλορογιάννης με α’ βοηθό τον κ. Χαλκίδη και β’ βοηθό τον κ. Λέφα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Ξανθόπουλος, Τσενεκίδης, Βούλγαρης, Λαφατζής, Γκίνας (50’ Ζώβληκας), Σιαμάγκας (68’ Καλαμπάκας), Α.Καραθάνος, Χ.Καραθάνος, Αλεξανδρίδης, Μότσιας, Ν.Καραμήτρος (78’ Μανίκας).

ΑΕ Καρίτσας (Μίμης Μπενίσκος): Καλαϊτζίδης, Παπαϊωάννου, Παυλίδης, Μπατζογιάννης, Δημητρουλόπουλος, (88’Ν.Χασιώτης), Κωστόπουλος (31’ Κ.Μητράκας), Θ.Μητράκας, Καρανικόλας (68’ Ε.Χασιώτης), Υφαντής, Ναζλίδης (88’ Μπούσιας), Γιαννακός.

Γραφείο Τύπου Δία Δίου