Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΣΥΝΑΞΗ ΙΕΡΟΠΑΙΔΩΝ, ΔΙΑΚΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών 2 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης Σύναξη 110 μαθητών - αποφοίτων Λυκείου φοιτητών και εργαζόμενων νέων...

που υπηρετούν σε διάφορους Ναούς ως Διακονητές, Ιερόπαιδες και Αναγνώστες.

Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εορτασμού της Εβδομάδας Ιερατικών Κλήσεων, των δράσεων του Γραφείου Νεότητας και κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Η Σύναξη άρχισε με προσευχή και συνεχίστηκε με ομιλία-παρουσίαση του Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Λιάπη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου και συγγραφέα του βιβλίου «Επιλέγοντας την ιερωσύνη σήμερα», των εκδόσεων «Ακρίτας», το οποίο δόθηκε ως δώρο σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στη συνέχεια, προβλήθηκαν φωτογραφίες από παλαιότερες Συνάξεις, από Χειροθεσίες Αναγνωστών-Ιεροπαίδων και από εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, στις οποίες συμμετείχαν μέλη της Συνάξεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρότρυνε τους νέους να συνεχίσουν τη λειτουργική διακονία τους, παράλληλα με τις σπουδές, την επαγγελματική δραστηριότητα και την κοινωνική τους δράση. Τόνισε ότι χαρακτηριστικά μιας λειτουργικής διακονίας ευάρεστης στον Θεό είναι η πίστη, ο ζήλος, η συνέπεια, η σοβαρότητα, η ταπείνωση και η υπακοή.

Στα πλαίσια της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον μαθητή γ΄ λυκείου Θεοχάρη Παντελίδη, ο οποίος διακονεί στην Ενορία Αλωνίων. Επίσης, ανακοίνωσε τους γάμους και τις επικείμενες χειροτονίες δύο μελών της Συνάξεως.

Στη Σύναξη συμμετείχαν και κληρικοί, επιφορτισμένοι με την ποιμαντική της νεότητας, Η Σύναξη, ολοκληρώθηκε με γεύμα και τη λήψη αναμνηστικής φωτογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς Ιερόπαιδες και Αναγνώστες, ιδιαίτερα με όσους προέρχονται από Ενορίες χωριών, καθώς με αυτούς δεν υπάρχει η δυνατότητα συχνής επικοινωνίας.