Τρίτη 9 Μαΐου 2023

4οι ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Εν αρχή ην ο Λόγος» : Μια γιορτή του Λόγου στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης!

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στο 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκαν οι 4οι Διασχολικοί Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου και Επιχειρηματολογίας των Γυμνασίων της Πιερίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων της Πιερίας κ. Βάνα Αγγέλη. Στους αγώνες συμμετείχαν το 2ο, 3ο και 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης, καθώς και τα Γυμνάσια Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν καθηγητές/τριες και διευθυντές/ριες σχολείων του νομού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό: από τη διοργανώτρια Δ.Δ.Ε. Πιερίας, ο Προϊστάμενος Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Γεώργιος Μακρής και η κ. Σκούμπα-Πατσαρίκα Σοφία , Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πατήρ Δημήτριος Γκόλιας, και οι βουλευτές Πιερίας, κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, κ. Φώντας Μπαραλιάκος και κ. Σάββας Χιονίδης. Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστου, ο επίτιμος Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών, κ. Γρηγόρης Μητσοκάπας και οι αιρετοί κ. Δημήτρης Μπουλούμης και Δημήτρης Γάτας.


Τη γενική οργάνωση και τον συντονισμό των Αγώνων είχε η κ. Βάνα Αγγέλη, ενώ τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων ανέλαβαν οι φιλόλογοι του 6ου Γυμνασίου κ. Έφη Μπουρονίκου και Φαίη Σεϊτανίδου.

Στο ατομικό ρητορικό αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου βραβεύτηκαν στον τελικό γύρο οι μαθήτριες:

1. Τσουκανάρα Μαρία , Γυμνάσιο Λιτοχώρου
2. Λιάκου Παρασκευή, 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης
3. Τσιμοπούλου Μαρία, 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Στον αγώνα επιχειρηματολογίας αγωνίστηκαν το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης και νικήτρια στέφθηκε η ομάδα του 6ου Γυμνασίου με τους μαθητές :

Αναγνώστου Θάλεια, Μπέα Αικατερίνη, Παπαδημητρίου Σταματίνα, Κοζανίτη Χριστίνα και Παπαποστόλου Απόστολο.

Η υποστήριξη όλου του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και η συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές που βοήθησαν στην εκδήλωση οδήγησαν την οργανωτική επιτροπή στην άψογη οργάνωση και διεξαγωγή των Αγώνων.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στους Αγώνες, τους καθηγητές που τους προετοίμασαν, καθώς και τα μέλη των κριτικών επιτροπών, για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, κ. Μπαρμπαγεωργόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας και, τέλος, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που, όπως πάντα, στηρίζει τις δράσεις μας. Έτσι και αυτή τη φορά τα μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν ενεργά προσφέροντας τον χρόνο τους, αλλά και πλούσια εδέσματα κατά την εκδήλωση.

Η οργανωτική επιτροπή του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης