Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

5ο ΓΕΛ Κατερίνης «Ατενίζοντας την Πιερία με τα μάτια των μαθητών»

Η Δημοσιογραφική Ομάδα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης με τις συντονίστριες καθηγήτριες Ιωάννα Ζαφείρη, Ντίνα Καρπούζα, Ιωάννα Πεσερίδου και Θεόκλη Σαμακοβλή...

πραγματοποίησαν έκθεση φωτογραφίας Street Art στον αύλειο χώρο του σχολείου (δεν ευνόησε ο καιρός για να πραγματοποιηθεί επί της Αγίας Λαύρας, όπως ήταν προγραμματισμένο) στις 9 Μαΐου 2023 από τις 11:00 π.μ.  έως τις 19:00 μ.μ.

Μαθητές, μαθήτριες από τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, σπουδαστές από το ΙΕΚ Κατερίνης, καθώς και μαθητές του προγράμματος Erasmus από την Πολωνία «είδαν» την Πιερία, μέσα από τα μάτια των παιδιών και ανακάλυψαν γωνιές της περιοχής μας που ποτέ ίσως… δεν αποτύπωσαν στη μνήμη τους. Οι φωτογραφίες συνδύαζαν στίχους ποιητών και στιχουργών αφήνοντας χώρο σ΄ ένα ταξίδι του νου και των αισθήσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δ/ντής Β/θμιας κ. Γεώργιος Μακρής, καθηγητές και πλείστοι φίλοι της φωτογραφίας της πόλης μας.

Ήταν μια διαφορετική μέρα, αφού το σχολείο φωτίστηκε από χρώματα, μουσικές, ψηφοφορίες, γέλια και εικόνες.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια μας κ. Μαρία Κορύτσα, τους Υποδιευθυντές μας κ. Βασίλη Ζήσκο και κ. Κατερίνα Παπακώστα, καθώς και τον εκπρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής κ. Θάνο Μπαρμπαγεωργόπουλο, που μας στήριξαν σ’ αυτήν την εκδήλωση.