Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Γιατί πέφτουν οι τιμές των καυσίμων;

Μόλις που συνηθίσαμε στην ιδέα που μας φυτέψατε στο μυαλό, ότι για την άνοδο στα καύσιμα φταίει ο... "κακός" Ρώσος ή η υποτιθέμενη "κλιματική αλλαγή"!

1.70 η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με τάση να πάει και χαμηλότερα.

Είμαστε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές και πρέπει πάση θυσία να επικρατήσει στο μυαλό του καταναλωτή η εικόνα ότι όλα πάνε καλά, αφού πέφτει η τιμή των καυσίμων. Να μην μπει σε σκέψεις ότι για τα ακριβά καύσιμα ευθύνεται η κυβέρνηση. Προς Θεού... Και μέχρι τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης αυτή η εικόνα θα υπάρχει. Μετά θα φταίει πάλι ο κακός" Ρώσος και ο πόλεμος.

Μα θα ρωτήσει κάποιος αφελής τώρα: Αφού ο πόλεμος συνεχίζεται, δεν έχει σταματήσει, πώς γίνεται η τιμή των καυσίμων να πέφτει; Έλα ντε...

Η αλήθεια είναι και θα είναι αυτή που σας λέει η κυβέρνηση και τα δικά της "μέσα μαζικής αποβλάκωσης": Πριν έφταιγε ο Ρώσος, τώρα δεν φταίει. Αργότερα θα βρούμε κάποια άλλη αστεία δικαιολογία. Και φυσικά για τις τιμές στα καύσιμα στην Ελλάδα, ποτέ δεν φταίει το λαθρεμπόριο, η αισχροκέρδεια, οι φόροι της κυβέρνησης, και οι μεγάλες εταιρίες καυσίμων!